Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ CEC a înregistrat…

ULTIMA ORĂ CEC a înregistrat Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor

Comisia Electorală Centrală a înregistrat Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor. Decizia CEC a fost anunțată în cadrul ședinței de joi, 13 mai.

Liderul socialiștilor Igor Dodon numit anterior de Voronin „trădător” și președintele comuniștilor Vladimir Voronin, numit de Dodon anterior „bătrânel mincinos, obosit și rătăcit” au semnat documentul oficial de creare a Blocului Electoral al PSRM și PCRM. Anunțul a fost făcut de Dodon miercuri, 12 mai, printr-o postare pe pagina lui de Facebook.

În final, Consiliul Republican al PSRM a decis asupra necesității semnării Acordului de creare a Blocului Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor, ca împreună să învingem la alegeri și să asigurăm conducerea responsabilă a țări, să le oferim cetățenilor ordine și bunăstare. Ca urmare, în această după amiază, împreună cu președintele PCRM, Vladimir Voronin, am semnat documentul oficial de creare a Blocului Electoral al PSRM și PCRM”, a scris Dodon.

Pactul dintre socialist și comunist a venit după ce ani la rând Igor Dodon și Vladimir Voronin s-au numit și criticat unul pe altul. Voronin l-a făcut trădător pe Dodon, după ce ultimul a părăsit PCRM și tot Voronin a declarat de mai multe ori că Dodon a fost un președinte neconstituțional. În replică, Dodon l-a numit pe Voronin „bătrânel mincinos, obosit și rătăcit”.