Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   UE impune noi sancțiuni împotriva…

UE impune noi sancțiuni împotriva Federației Ruse și Republicii Belarus

Foto: Getty Images

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a anunțat înăsprirea sancțiunilor împotriva Federației Ruse, ca răspuns la agresiunea militară împotriva Ucrainei.

Potrivit anunțului, în lista de sancțiuni se regăsesc 160 de persoane: oligarhi și membri ai Consiliului Federației Ruse. De asemenea, potrivit președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sancțiuni mai dure vor fi aplicate în privința sectorului bancar din Republica Belarus și va fi interzis exportul de tehnologii marine din UE în Rusia.

Comisia Europeană a pregătit noul pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, ca răspuns la invazia agresivă a Ucrainei de pe 24 februarie curent. Și în privința Belarusului, de pe teritoriul căruia soldații ruși s-au deplasat spre Ucraina, au fost aplicate sancțiuni.

Miercuri, 9 martie, este a 14-a zi de război în Ucraina. După ce Rusia a anunțat începerea „operațiunii militare speciale”, mai multe orașe din Ucraina au fost distruse de bombardamente. În urma negocierilor din 7 martie, Rusia și Ucraina au ajuns la înțelegerea privind încetarea focului și crearea coridoarelor umanitare pentru evacuarea civililor. Cât despre segmentul politico-militar de soluționare a conflictului, Kievul și Moscova spun că, deocamdată, nu s-a ajuns la o înțelegere.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina