Principală  —  Ştiri   —   Trei civili, dintre care doi…

Trei civili, dintre care doi copii, omorâți astăzi în bombardamentele rușilor, în apropierea Kievului

Imagine-simbol

Trei persoane, dintre care doi copii, au fost ucise duminică de bombardamentele rusești în timp ce încercau să fugă din orașul Irpin, situat în nord-vestul Kievului. Bombardamentele au început de dimineață, iar zgomotul exploziilor se auzea de la distanță, relatează corespondenții CNN din capitala Ucrainei, citați de digi24.ro.

Două obuze de mortier sau de artilerie au lovit un punct de control al civililor care vor să intre în Kiev din Irpin, care este un oraș-suburbie a capitalei Ucrainei. Trei oameni au murit, dintre care doi copii, au informat autoritățile ucrainene, potrivit CNN.

Imaginile arată mai mulți civili cu bagaje, însoțiți de militari, cum se ghemuiesc și încearcă să se adăpostească în momentul în care se aud obuzele trase. 

Soldații lui Putin au tras în rafale și au lansat obuze în timp ce sute de oameni din această suburbie a Kievului, majoritatea copii și femei, încercau să fugă. Cum autobuzele nu pot intra în Irpin, pentru că drumurile au fost distruse, civilii de acolo au fost nevoiți să meargă pe jos pentru a se putea urca în autovehiculele care să-i scoată din infern.

Orașul Irpin, aflat pe traseul rușilor către Kiev, este bombardat intens de câteva zile. Imaginile postate pe rețelele sociale arată distrugeri masive în Irpin.Oleksii Arestovici, consilier al președintelui Volodimir Zelenski, a declarat că trupele ruse „au capturat ieri (sâmbătă) Hostomel și Buha. Rușii au pătruns acolo. Au rănit mulți copii și nu permit evacuarea lor, în ciuda numeroaselor apeluri de la cel mai înalt nivel să se asigure un coridor verde din Buha și Irpin. Sunt foarte mulți copii în subsoluri”.

„Sunt subsoluri unde stau câte 70 de copii și nu permit eliberarea lor. Este o catastrofă atât din punct de vedere umanitar, cât și uman”, a mai spus Arestovici.

Printre victimele civile ale războiului din Ucraina se numără mai mulți copii, potrivit Ministerului Sănătății din Ucraina.