Principală  —  Ştiri  —  Social   —   YouTube, Facebook și Twitter își…

YouTube, Facebook și Twitter își vor uni forțele în lupta pentru combaterea dezinformărilor privind vaccinarea anti-Covid

Foto: BBC.com

YouTube, Facebook și Twitter își vor uni forțele cu lumea științifică, guverne și cercetători pentru a aborda mai eficient dezinformările privind vaccinarea anti-Covid, informează BBC.

Potrivit sursei citate, dezinformările privind vaccinarea au fost răspândite pe Facebook, Twitter și YouTube, iar ca urmare a acestui fapt, mulți oameni pun la îndoială eficacitatea vaccinării. În același timp, țările se pregătesc să lanseze vaccinuri împotriva COVID-19 în încercarea de a pune capăt pandemiei.

Încă nu se știe cu exactitate cum va funcționa această alianță, dar organizația Fullfact va coordona verificarea informațiilor care circulă în mediul online.

Astfel, din luna ianuarie, Facebook va finanța organizarea cadrului și va stabili standardele pentru combaterea dezinformării, precum și un set de obiective privind cel mai bun mod de a răspunde la astfel de informații.

Potrivit sursei, o provocare a acestei inițiative o reprezintă convenirea celor trei mari rețele sociale asupra unui set comun de reguli în lupta pentru combaterea răspândirii teoriilor conspiraționiste care subminează încrederea populației în vaccinarea anti-Covid.