Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Poliția R. Moldova anunță…

VIDEO Poliția R. Moldova anunță că circulația transportului de mare tonaj este restricționată pe traseele naționale

Foto: Poliția R. Moldova

Poliția R. Moldova anunță miercuri, 27 ianuarie, că circulația transportului de mare tonaj este restricționată pe traseele naționale, din cauza condițiilor meteo nefavorabile caracterizate de ninsoare și depuneri de zăpadă.

Astfel, este restricționată circulația transportului de mare tonaj pe următoarele trasee naționale:

  • Traseul M3 ( km 178 – 200)- Vulcănești-Slobozia Mare
  • Traseul M3- Balabanu-Burlăceni

„Pe traseul R-34 ( km 130-184) Cahul-Giurgiulești – autocamioanele care vin din direcția punctelor de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați și Giurgiulești-Reni sunt parcate la parcarea pentru autocamioane, amplasată la ieșirea din satul Giurgiulești, raionul Cahul, pentru a preveni accidentele rutiere și blocarea mijloacelor de transport! Suntem alături de conducătorii auto pe toate traseele țării și în localități, oferindu-le suportul. Circulați cu mare grijă!”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Foto: Poliția R. Moldova

Tot miercuri, 27 ianuarie, Poliția R. Moldova a anunțat că mașinile parcate neregulamentar, care vor bloca accesul autospecialelor la deszăpezirea străzilor, vor fi evacuate.

„În contextul avertizării meteorologice, emise pentru aceste zile, pe arii extinse sunt înregistrate precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare, precum și intensificarea vântului și formarea ghețușului. În acest sens, la etapa actuală, deja se activează cu tehnica și utilajul de deszăpezire și împrăștierea materialului antiderapant, pentru asigurarea securității circulației rutiere și a participanților la trafic. Totodată, Poliția Națională solicită conducătorilor auto să nu parcheze unitățile de transport pe partea carosabilă sau în zona drumului, pentru a nu împiedica activitatea tehnicii implicate. Automobilele care vor crea obstacole în timpul lucrărilor vor fi evacuate de pe raza de acțiune, pentru a permite autorităților să-și desfășoare activitatea pentru siguranța și confortul cetățenilor”, se mai arată într-o notă informativă a instituției.