Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Pe drumurile din țară se…

Pe drumurile din țară se circulă cu dificultate. În raioanele din sudul Moldovei au fost convocate ședințe ale Comisiei pentru Situații Excepționale

Foto: INSP

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU) a anunțat miercuri, 27 ianuarie, că odată cu instalarea condițiilor meteo nefavorabile caracterizate de ninsoare și depuneri de zăpadă, pe parcursul zilei de astăzi, angajații IGSU au fost solicitați în mai multe situații pentru a ajuta conducătorii auto a căror mijloace de transport au derapat de pe carosabil.

Astfel, pompierii au intervenit în localitatea Alava, raionul Ștefan Vodă, după ce un microbus școlar a derapat fiind nevoie de tractarea mijlocului de transport.

În autobus nu se aflau copii. De intervenția salvatorilor a fost nevoie și la periferia orașului Cimișlia, unde angajații IGSU au deblocat trei camioane derapate de pe traseu. La punctul de trecere vamal Giurgiulești – Reni, salvatorii din sudul țării au deblocat șase camioane care au derapat, iar la Troița Nouă din Anenii Noi mai multe autovehicule au rămas blocate. Pompierii au efectuat lucrări complexe pentru tractarea și deblocarea acestora”, se arată într-o notă informativă a IGSU.

Potrivit instituției, la Chișinău un tractor s-a inversat, iar conducătorul auto a avut nevoie de ajutorul salvatorilor, după ce a rămas blocat între fiare.

„Angajații IGSU l-au descarcerat pe bărbat, iar acesta a primit îngrijirile de rigoare. Pentru prevenirea blocării transportului auto pe traseele din țară, IGSU va monitoriza drumurile și arterele cu risc, iar în caz de necesitate vor acorda asistență oamenilor aflați în dificultate (…). Pentru intervenție operativă este adusă în stare de pregătire toată tehnica grea și de tracțiune sporită din dotarea instituției, iar ofițerii și subofițerii IGSU sunt într-un regim alert de activitate. Conducerea IGSU reprezentată de general –maior Mihail Harabagiu este în teren și monitorizează situația pe traseele cu risc sporit în special din centrul și sudul țării. În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112″, se mai arată în nota informativă.

De asemenea, IGSU informează că în raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cahul au fost convocate ședințe ale Comisiei pentru Situații Excepționale pentru prevenirea și lichidarea situațiilor excepționale produse în urma condițiilor meteo nefavorabile.

Tot astăzi, Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP a anunțat că în nordul și sudul țării se circulă în condiții de iarnă.

Foto: Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP

Tot miercuri, 27 ianuarie, Poliția de Frontieră a R. Moldova a anunțat că punctele de trecere Palanca și Tudora sunt blocate, efectuându-se lucrări de dezăpezire.

„Sectorul Poliției de Frontieră Cișmichioi este blocat din cauza nămeților formați (70-80 cm). Polițiștii de frontieră întreprind toate măsurile necesare pentru deszăpezire și reluarea activității”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Poliția de Frontieră