Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Mesajul ambasadorului UE în…

VIDEO Mesajul ambasadorului UE în R. Moldova cu prilejul Zilei Europei: „UE este și va fi mereu alături de voi. Împreună suntem puternici”

De Ziua Europei, ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova, a venit cu un mesaj pentru cetățenii R. Moldova. Oficialul european susține că UE este și va fi mereu alături de R. Moldova „pentru o țară de succes”.

„Dragi prieteni, Ziua Europei este un prilej de a celebra pacea și unitatea în întreaga Europă. În această zi, revitalizăm visul european și revigorăm integrarea europeană. Războiul brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei a arătat cât de importantă este solidaritatea pentru a proteja viețile oamenilor și pentru a menține prosperitatea. UE este mereu solidară cu poporul ucrainean, precum și cu poporul R. Moldova. Și, pentru că prietenul la nevoie se cunoaște, UE a mobilizat surse fără precedent, în valoare de aproximativ 20 miliarde de lei pentru a sprijini R. Moldova în depășirea mai multor crize.

În preajma aniversării statutului de țară candidată la UE, putem constata eforturile instituțiilor și ale cetățenilor în sprijinirea procesului de integrare în UE, care va ajuta R. Moldova să asigure statul de drept, egalitatea de șanse, dezvoltarea economică și o justiție echitabilă pentru toți. R. Moldova a ales calea europeană, calea reformelor pentru intangibilitatea demnității umane (…). În această zi permiteți-mi să vă asigur că UE este și va fi mereu alături de voi – pentru o țară de succes, în sprijinul întregului popor al Moldovei. Împreună suntem puternici! La mulți ani, Europa!”, a declarat Jānis Mažeiks.

În fiecare an, pe 9 mai, R. Moldova sărbătorește Ziua Europei. Delegația UE în R. Moldova anunță că la Orășelul European din acest an va avea un pavilion special dedicat activităților pentru tineri.

„În cadrul acestui pavilion, veți găsi evenimente organizate de proiectele finanțate de UE, cum ar fi jocul intelectual special dedicat Zilei Europei, discuții cu liderii din domeniul sustenabilității energetice și ceremonia de decernare a certificatelor de grant urmată de un panel de discuții dedicat clusterelor, organizat de EU4Moldova: regiuni-cheie. Nu ratați această oportunitate de a vă distra și de a vă îmbogăți cunoștințele!”, susțin reprezentanții Delegației UE în R. Moldova.

Evenimentul va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, începând cu ora 14:00, și este deschis tuturor vizitatorilor.