Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Mai multe zboruri din…

VIDEO Mai multe zboruri din și spre R. Moldova au fost anulate sau înregistrează întârzieri de câteva ore. AIC: „Siguranța pasagerilor și a echipajelor primează”

Imagine simbol. Sursa: Chisinau International Airport/Facebook

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) anunță luni, 8 ianuarie, că mai multe zboruri înregistrează întârzieri de câteva ore sau au fost anulate, în contextul ninsorii abundente.

Conform unui comunicat de presă, Aeroportul Chișinău realizează toate acțiunile pentru a menține în stare operabilă pista de aterizare/decolare.

„Din cauza vântului lateral și a precipitațiilor sub formă de ninsoare densă, nu este posibilă efectuarea procedurilor de degivrare a aeronavelor și prin urmare nu se permite decolarea aeronavelor. Degivrarea aeronavelor (de-icing) este o procedură necesară pentru siguranța zborului.

Zborurile pot suferi întârzieri sau anulări dar siguranța pasagerilor și a echipajelor primează.

La moment, potrivit orarului, se atestă rețineri a zborurilor, respectiv îndemnăm pasagerii să verifice orarul zborurilor înainte de a porni spre aeroport”, se arată în comunicatul de presă emis de AIC.

Potrivit datelor prezentate pe pagina web a aerogării, până la ora 12:30, 11 zboruri au fost anulate, iar 6 înregistrează întârzieri.

Nu vor mai ateriza două aeronave care ar fi trebuit să decoleze din Istanbul și câte un avion din Erevan, Viena și Londra.

Totodată, curse din prima parte a zilei spre București, Istanbul și Londra, dar și spre Erevan, Istanbul și Viena, din după-masa zilei de luni, au fost anulate.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a avertizat că, în legatură cu deplasarea unui ciclon sudic și pătrunderea unei mase de aer polar în apropierea R. Moldova, în următoarele zile se prevăd condiții complicate ale vremii.

Pe 8 ianuarie va ninge puternic, izolat va viscoli. Totodată, vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare, iar pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș. Izolat, pe firele electrice și pe copaci se vor semnala depuneri de lapoviță. În zilele de 7-9 ianuarie vântul nord-vestiс va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 m/s, iar pe 8-10 ianuarie temperatura medie zilnică va scădea cu 10-15°C.