Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Drumul unei tinere ucrainene…

VIDEO Drumul unei tinere ucrainene de la Harkov spre Lvov și, apoi, în Polonia: „Sper că războiul se va termina curând și vom putea merge acasă”

O tânără care vine din orașul ucrainean Harkov povestește despre traseul pe care îl parcurge de la Lvov spre Polonia, fugind de războiul declanșat de Putin în Ucraina. Ea vorbește despre condițiile din locurile în care s-a oprit și ajutorul pe care îl oferă voluntarii polonezi refugiaților ucraineni.

Recent, Tania a părăsit orașul Harkov. Ea a povestit despre o explozie în apropiere de casa ei și criza de produse alimentare din magazine în această localitate.

După ce a ajuns la Lvov, Tania spune că a primit suport din partea voluntarilor la gara de trenuri, unde a făcut un popas. Mai apoi, a fost ajutată, de rând cu alți refugiați ucraineni, și de către voluntarii polonezi.

Acești oameni sunt uimitori, ei ne dau mâncare și adăpost pentru ceva vreme și mulți oameni – copii, mame, stau aici câteva zile înainte să fie transferați în Polonia, Ungaria sau oriunde vor ei. Sper că războiul se va termina curând și toți vom putea merge acasă”, conchide tânăra.

În dimineaţa zilei de 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, atacul fiind precedat de o declaraţie a preşedintelui rus care a transmis conaţionalilor săi că este vorba de o „operaţiune specială” pentru „demilitarizarea şi denazificarea” Ucrainei.

Miercuri, 9 martie, este a 14-a zi de război în Ucraina. După ce Rusia a anunțat începerea „operațiunii militare speciale”, mai multe orașe din Ucraina au fost distruse de bombardamente. În urma negocierilor din 7 martie, Rusia și Ucraina au ajuns la înțelegerea privind încetarea focului și crearea coridoarelor umanitare pentru evacuarea civililor.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina