Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Cum activează „parcarea specială”,…

VIDEO Cum activează „parcarea specială”, locul unde sunt duse mașinile parcate neregulamentar. Precizările IGP

În ultimele zile, atenția publică din Chișinău este captată de cele câteva evacuatoare care, din 28 septembrie, au demarat procesul de evacuare forțată a automobilelor parcate neregulamentar. Șoferii care au parcat pe trotuare, în intersecții, pe trecerile de pietoni sau în alte spații interzise pentru parcare au rămas fără mașini, acestea fiind ridicate, transportate și depozitate la o parcare specială, amenajată pe traseul Chișinău-Strășeni, în preajma comunei Trușeni.

În aceste circumstanțe, pe lângă amenda și punctele de penalizare aplicate de către oamenii legii, șoferii care au parcat neregulamentar și ai căror mașini au fost ridicate de evacuator vor trebui să acopere și cheltuielile legate de transportarea și depozitarea automobilelor în parcare. Costul pentru ridicarea și transportarea unui automobil este de 790 de lei. Pe lângă aceste cheltuieli, șoferii achită câte 12 lei pentru fiecare oră de staționare a mașinilor în parcarea specială. 

ZdG a discutat cu Viorel Cernăuțeanu, șeful Direcției Juridice a IGP despre prevederile contractului dintre stat și firma „Magda-Tur”, dar și despre alte nuanțe ale procesului de evacuare al mașinilor parcate neregulamentar. Vedeți răspunsurile acestuia în video-ul de mai jos.