Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Cele trei autocare, cărora…

VIDEOCele trei autocare, cărora le-a fost interzis accesul în PMAN, sunt percheziționate de poliție

La IP Strășeni are loc percheziționarea celor trei autocare care urmau să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), însă au fost reținute de oamenii legii. Potrivit poliției transporturile au fost reținute, deoarece la numărul 112 au fost solicitări  precum că în autobuze se află obiecte interzise, substanțe explozive și droguri.

Președintele Asociației „Unirea-ODIP”, Vlad Bilețchi și deputatul român, Constantin Codreanu, au anunțat într-un mesaj pe Facebook că „după lungi discuții cu reprezentații forțelor de ordine, au convenit să meargă 3 oameni la Strășeni ca să verifice conținutul autocarelor tricolore. Cică „s-a anunțat la 112 că ar putea fi substanțe și obiecte periculoase în autocare”, au scris unioniștii.

Într-un live realizat de Curaj.net, poliția susține că după perchiziții, care se vor desfășura până la ora 23:00, cele trei autocare cu care participanții au venit de la Alba Iulia la Chișinău urmează să fie aduse în apropiere de strada pietonală din capitală, ca unioniștii să se poată întoarce în România.

https://www.facebook.com/CurajNet/videos/434470283745534/?t=1087

Astăzi, 1 septembrie, participanţii Marşului Centenar s-au întâlnit în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire. Ei au străbătut pe jos un traseu cu o lungime de 1 300 de km, împărțit în 11 etape, a câte 300 de orașe și sate din România și R. Moldova.

Publicitate
Publicitate

La scurt timp, s-a anunțat că trei autocare tricolore, simbol al Marșului Centenar, aduse pentru o expoziției în PMAN, au fost reținute în sectorul Buiucani. În rezultat, manifestanții au pornit în întâmpinarea autocarelor. Ajunși acolo,  au aflat că mijloacele de transport au fost duse de la Uzina de Tractoare „Tracom” la intrarea în Chișinău pe strada Ieşilor “NordVest”.

După ce au ajuns la ultimul punct de destinație, li s-a zis că autobuzele au fost transportate la intrarea de la Vatra.

Mai mulți unioniști care au mers la intrarea de la Vatra, la o distanță de circa 30 km de Chișinău, în întâmpinarea autocarelor tricolore, au fost puși la pământ de către reprezentanții forțelor de ordine a Ministerului Afacerilor Interne. Ulterior, fără a explica cauza blocării autocarelor, forțele de ordine le-au transferat la Cojușna și apoi, la Strășeni.

În cele din urmă, poliția a anunțat că au fost mai multe sunete la nr. 112, în care au fost anunțați că în autocare ar fi obiecte periculoase, motiv pentru care le-au interzis șoferilor accesul în PMAN.

Update: Deputatul român, Constantin Codreanu, scrie că în urma perchezițiilor celor trei autocare nu au fost depistate nici un fel de obiecte interzise sau explozibile.

Video Live: Curaj.net

Citiți și:

LIVE/ Manifestanții Marșului Centenar vor să rămână în PMAN peste noapte. Poliția i-a prevenit că vor fi evacuați forțat

Publicitate
Publicitate