VIDEO/ Cele trei autocare, cărora le-a fost interzis accesul în PMAN, sunt percheziționate de poliție

VIDEO/ Cele trei autocare, cărora le-a fost interzis accesul în PMAN, sunt percheziționate de poliție

01 septembrie 2018 | 22:44

La IP Strășeni are loc percheziționarea celor trei autocare care urmau să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), însă au fost reținute de oamenii legii. Potrivit poliției transporturile au fost reținute, deoarece la numărul 112 au fost solicitări  precum că în autobuze se află obiecte interzise, substanțe explozive și droguri.

Președintele Asociației „Unirea-ODIP”, Vlad Bilețchi și deputatul român, Constantin Codreanu, au anunțat într-un mesaj pe Facebook că „după lungi discuții cu reprezentații forțelor de ordine, au convenit să meargă 3 oameni la Strășeni ca să verifice conținutul autocarelor tricolore. Cică „s-a anunțat la 112 că ar putea fi substanțe și obiecte periculoase în autocare”, au scris unioniștii.

Într-un live realizat de Curaj.net, poliția susține că după perchiziții, care se vor desfășura până la ora 23:00, cele trei autocare cu care participanții au venit de la Alba Iulia la Chișinău urmează să fie aduse în apropiere de strada pietonală din capitală, ca unioniștii să se poată întoarce în România.

Geplaatst door Curaj.Net op Zaterdag 1 september 2018

Astăzi, 1 septembrie, participanţii Marşului Centenar s-au întâlnit în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire. Ei au străbătut pe jos un traseu cu o lungime de 1 300 de km, împărțit în 11 etape, a câte 300 de orașe și sate din România și R. Moldova.

La scurt timp, s-a anunțat că trei autocare tricolore, simbol al Marșului Centenar, aduse pentru o expoziției în PMAN, au fost reținute în sectorul Buiucani. În rezultat, manifestanții au pornit în întâmpinarea autocarelor. Ajunși acolo,  au aflat că mijloacele de transport au fost duse de la Uzina de Tractoare „Tracom” la intrarea în Chișinău pe strada Ieşilor “NordVest”.

După ce au ajuns la ultimul punct de destinație, li s-a zis că autobuzele au fost transportate la intrarea de la Vatra.

Mai mulți unioniști care au mers la intrarea de la Vatra, la o distanță de circa 30 km de Chișinău, în întâmpinarea autocarelor tricolore, au fost puși la pământ de către reprezentanții forțelor de ordine a Ministerului Afacerilor Interne. Ulterior, fără a explica cauza blocării autocarelor, forțele de ordine le-au transferat la Cojușna și apoi, la Strășeni.

În cele din urmă, poliția a anunțat că au fost mai multe sunete la nr. 112, în care au fost anunțați că în autocare ar fi obiecte periculoase, motiv pentru care le-au interzis șoferilor accesul în PMAN.

Update: Deputatul român, Constantin Codreanu, scrie că în urma perchezițiilor celor trei autocare nu au fost depistate nici un fel de obiecte interzise sau explozibile.

Video Live: Curaj.net

Citiți și:

LIVE/ Manifestanții Marșului Centenar vor să rămână în PMAN peste noapte. Poliția i-a prevenit că vor fi evacuați forțat

MAIL AUTOR

Oamenii de lângă noi: „Încercăm să ieşim din situaţiile cele mai grele pentru a supravieţui”

Sărăcia, viaţa grea şi plină de nevoi nu este o piedică pentru cei care vor să ofere o mână de ajutor celor care au mare nevoie de aceasta. Familia Profir din Chişinău, care a decis să adopte un copil, deşi ave…
Oamenii de lângă noi:  „Încercăm să ieşim din situaţiile  cele mai grele pentru a supravieţui”

Convenţia Moldo-Americană de la San Francisco: diaspora din IT

La 28 septembrie 2018, va avea loc a V-a Convenţie Moldo-Americană, organizată de diaspora R. Moldova din SUA. Este o acţiune anuală, planificată în prealabil şi desfăşurată cu eforturile organizatorilor. Noi,…
Convenţia Moldo-Americană  de la San Francisco: diaspora din IT

Stamate: „Vom urmări ca Stoianoglo să respecte promisiunea dată în cadrul interviului de la Ministerul Justiției”

Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, a ținut să precizeze că „de azi înainte, vom fi cu toții cu ochii pe noul procuror general”. Ea a menționat că va urmări dacă Alexandr Stoianoglo va respecta promisiu…
Stamate: „Vom urmări ca Stoianoglo să respecte promisiunea dată în cadrul interviului de la Ministerul Justiției”

Ministrul de Externe al Olandei: Suportul nostru nu poate fi unul necondiţionat

Ieri, în R. Moldova, într-o vizită de lucru, s-a aflat ministrul Afacerilor Externe al Regatului Ţărilor de Jos, Bert Koenders, ţară care, în prezent, deţine Preşedinţia Uniunii Europene.
Ministrul de Externe al Olandei: Suportul  nostru nu poate fi unul necondiţionat

Consiliul Municipal Chișinău, în ședință. Ce decizii ar fi urmat să ia

Astăzi, Consiliul municipal Chişinău s-a convocat în şedinţă extraordinară, în incinta Sălii de şedinţe din cadrul Primăriei municipiului Chişinău. Pe ordinea de zi a ședinței a fost inclusă numirea  secretarul…
Consiliul Municipal Chișinău, în ședință. Ce decizii ar fi urmat să ia

Fără ajutor: sindromul de stres post-traumatic la veteranii conflictului de pe Nistru

Conflictul armat din 1992, regiunea transnistreană a R. Moldova: un militar se trezește cu propriul copil lângă el, pe linia întâi, altul – poartă  mereu arma cu sine, ca să se poată sinucide, dacă v…
Fără ajutor: sindromul de stres post-traumatic la veteranii conflictului de pe Nistru