Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Adrian Glijin, răpit în…

VIDEO Adrian Glijin, răpit în 2020 și deținut ilegal în regiunea transnistreană, a fost eliberat, anunță Asociația Promo-LEX

Sursa foto: Asociația Promo-LEX

Adrian Glijin, cetățean al R. Moldova răpit în 2020 și deținut ilegal de către structurile de la Tiraspol, a fost eliberat vineri, 7 aprilie, din detenție, anunță Asociația Promo-LEX.

„Adrian Glijin a fost eliberat de regimul de la Tiraspol după 913 zile de detenție ilegală”, precizează reprezentanții Asociației.

În mai 2022, Adrian Glijin a fost condamnat de către „judecătoria supremă” din regiunea transnistreană pentru presupusa „trădare de patrie”. Pe lângă sentința evident ilegală, dosarul rămâne secret, iar accesul unui medic independent nu este acceptat de către administrația de facto de la Tiraspol, anunța Asociația.

„Adrian nici măcar nu a primit sentința, iar avocatul transnistrean va face cunoștință cu ea abia la 10 mai. Nu știu ce să fac și unde să mai apelez. Rog încă odată toate autoritățile competente să lupte pentru fiul meu”, a declarat Vera Glijin, mama lui Adrian Glijin.

Pe 7 octombrie 2020, în jurul amiezii, Adrian Glijin a fost răpit de cinci persoane necunoscute, purtând măști, de pe un câmp din apropierea localității Cuzmin, raionul Camenca. Adrian Glijin are 41 de ani, este căsătorit și are 3 copii, unul dintre care este elev în clasa a VII-a. 

De la răpirea sa și până în decembrie 2021, timp de 435 de zile, Adrian Glijin nu a avut posibilitatea de a-și vedea familia, iar rudele acestuia nu au avut acces la dosar, din motivul „secretizării” acestuia. Detalii aici

Citiți și: Biroul politici de Reintegrare anunță că a solicitat, repetat, așa-numitor autorități de la Tiraspol informații despre starea de sănătate a lui Adrian Glijin și eliberarea necondiționată a acestuia