Principală  —  IMPORTANTE   —   Un tânăr de 21 de…

Un tânăr de 21 de ani, care a revenit recent din Ucraina, reținut în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera de stat

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Un tânăr moldovean, care a revenit recent din Ucraina, a fost reținut în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera de stat. Potrivit Poliției de Frontieră (PF), incidentul a fost înregistrat miercuri, 29 decembrie, noaptea târziu.

„Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca, aflată în misiune de serviciu pe direcția localității Abaclia, cu ajutorul mijloacelor speciale de observare a identificat o persoană care se îndrepta spre linia frontierei de stat. La fața locului, polițiștii de frontieră au depistat și reținut un bărbat care se deplasa pe barajul de protecție a frontierei, luminându-și calea cu o lanternă”, anunță reprezentanții PF.

Tânărul a comunicat că este cetățean al R. Moldova, locuitor al satului Denzghinjea, raionul Comrat, în vârstă de 21 de ani.

„Tânărul cu o oră în urmă ar fi revenit din Ucraina, prin punctul de trecere a frontierei Basarabeasca, confirmându-se acest fapt prin prezentarea actelor de călătorie. Întrebat despre scopul aflării în zonă, aceasta a mărturisit că nu avea nicio intenție de a încălca legislația națională, însă, din cauza ceții și întunericului de afară s-ar fi rătăcit. Acest fapt fiind pus la îndoială, mai mult că tânărul se afla în regim de autoizolare pe teritoriul Moldovei”, se mai arată în nota informativă a Poliției de Frontieră.

Ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale Sud desfășoară măsuri procesuale pe faptul săvârșirii ilegalității de tentativă a trecerii clandestine a frontierei de stat.