Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un bărbat bănuit că ar…

Un bărbat bănuit că ar fi estorcat peste 350 de mii de lei prin aplicarea schemei privind „ruda implicată într-un accident rutier”, arestat de oamenii legii

Captură de ecran/Facebook

Un cetățean străin, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat pentru 30 de zile fiind suspectat de comiterea escrocheriilor ce vizează schemele de înșelăciune privind „ruda implicată într-un accident rutier”, transmit reprezentanții Inspectoratul General al Poliției (IGP).

„Bărbatul este bănuit în trei cazuri înregistrate în sectorul Botanica al capitalei. După ce victimele erau telefonate, acesta mergea personal la domiciliile lor pentru a ridica banii”, notează oamenii legii.

Suma totală a pagubelor înregistrate a fost estimată la peste 356 de mii de lei.

În urma măsurilor speciale de investigație, polițiștii au stabilit că bărbatul avea complici care se află peste hotarele țării.

„Ca urmare a perchezițiilor efectuate în locuința suspectului, au fost depistate probe concludente cu privire la comiterea infracțiunii”, susține Poliția.

Conform legislației penale în vigoare, bărbatul riscă închisoare de la 4 la 8 ani.

Acțiunile de investigație și urmărire penală sunt desfășurate în continuare pentru a stabili identitatea și complicitatea altor persoane în comiterea infracțiunii.

Anterior, Poliția R. Moldova a atenționat cetățenii despre schema de estorcare de bani și înșelăciune a cetățenilor.

Potrivit IGP, schema se referă la apeluri telefonice, prin care se încearcă obținerea resurselor financiare prin crearea unor istorii false precum că ruda persoanei apelate a produs un accident rutier în urma căruia a avut de suferit o persoană, iar pentru ca aceasta să scape de răspundere se solicită sume mari de bani.

În acest context, Poliția recomandă să analizați și să verificați veridicitatea informațiilor pe care le primiți, pentru a nu deveni ținta infractorilor.

  • Sesizați imediat cazurile la poliție.
  • Verificați dacă ruda este într-adevăr implicată în accident, apelând-o.
  • Polițiștii nu iau telefoanele celor implicați într-un accident rutier.
  • Cereți date despre instituția medicală și de poliție unde s-ar afla ruda şi sunați pentru confirmare acolo.

Oricine poate fi victima unui accident, însă într-un moment critic ca acesta, singura urgență este cea medicală, nicidecum aspectul financiar, susțin oamenii legii. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale și asistența poliției.