Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultimele detalii despre intervenția pompierilor…

Ultimele detalii despre intervenția pompierilor la Filarmonica Națională: 56 de angajați ai IGSU lucrează și acum

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) continuă intervenția pentru lichidarea focarelor de ardere din interiorul clădirii afectate de incendiu a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Pe parcursul nopții intervenția pompierilor a fost suspendată, fiind reluată în forță în această dimineață, la ora 06:00.

În prezent, la fața locului lucrează 8 autospeciale, inclusiv 2 autoscări.

„Tot pentru intervenție este antrenată o macara prin care efectivul poate efectua lucrări de dezasamblare și demontare a  materialelor constructive ale acoperișului. Pentru lucrările de intervenție sunt implicați 56 de angajați a IGSU, efectiv de trupă și comandă”, transmite IGSU.

Laboratorul Experimental Antiincendiar urmează să stabilească circumstanțele de producere a incendiului după efectuarea cercetării statistice și dinamice a locului incendiului.   

Incendiul produs joi, 24 septembrie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a afectat o suprafață de circa 3500 de metri pătrați.

Cu flăcările izbucnite în jurul orei 12:00 au luptat 10 autospeciale, iar în jurul orei 14:40 tavanul sălii principale a cedat.