Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! CNESP Chișinău declară…

ULTIMA ORĂ! CNESP Chișinău declară gradul de alertă ,,Cod Galben” nefavorabil în Capitală în contextul pandemiei de COVID-19

În baza indicatorilor de incidență COVID 19, pe teritoriul municipiului Chișinău se declară gradul de alertă ,,Cod Galben”, nefavorabil. O Hotărâre în acest sens a fost adoptată marți, 27 iulie, de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Decizia CNESP vine în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus este în creștere, dar și în urma confirmării prezenței tulpinei Delta în R. Moldova.

Principalele restricții anunțate anterior rămân în vigoare.

  • Purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închis, în transportul public, la stațiile de așteptare, la toate evenimentele publice în spațiile deschise cu aglomerații umane
  • în cadrul întrunirilor cu caracter unic, adunărilor în masă cu respectarea în aceste cazuri a distanței fizice de minim un metru. 
  • dezinfectare și igienizarea mâinilor”.

Hotărârea integrală:

H nr. 41 din 27.07.21 CESPC by Primăria Chișinău

Anunțul despre instituirea codului galben de alertă în sănătate publică a fost făcut de către șeful interimar al Direcției Sănătate a municipiului Chişinău, Boris Gîlca, încă luni, 26 iulie, care a menționat că tendința de creștere a cazurilor noi „este îngrijorătoare”. Deocamdată nu au fost anunțate noi măsuri în contextul scenariului galben din Capitală.