Talmaci anunță prima ședință publică de când este primar interimar

Luni, 29 iulie, presa va avea acces la ședința operativă a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut de către primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci, care, de când a fost numit la cârma instituției, nu a organizat tradiționalele ședințe publice.

„Primăria municipiului Chișinău niciodată nu a limitat accesul presei în clădirea Primăriei și la ședințe, doar că, în scopul clarificării mai detaliate a unor probleme din cadrul municipiului Chișinău, au loc cu ușile închise. Rezultatele acestor ședințe sunt prezentate prin intermediul comunicatelor de presă”, a declarat edilul interimar.

Astăzi, 24 iulie, mai mulți jurnaliști și activiști civici au protestat la sediul Primăriei Chișinău, cerând reluarea organizării tradiționalelor ședințe de luni în prezența presei.

Secretarul interimar al Consiliului municipal Chişinău (CMC), Adrian Talmaci, a preluat atribuțiile de primar general interimar la 8 iulie, după ce, la 4 iulie, Ruslan Codreanu a fost demis de CMC.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *