Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Surpriză pentru telespectatori” - Postul…

„Surpriză pentru telespectatori” – Postul de televiziune TV6, afiliat deputatului fugar Ilan Șor, anunță că va retransmite produsele mediatice ale postului rusesc de televiziune NTV

Postul de televiziune TV 6, afiliat deputatului fugar Ilan Șor, a anunțat că începând cu data de 7 noiembrie 2022 retransmite pe teritoriul țării noastre „show-uri muzicale și psihologice, emisiuni de divertisment și filme artistice” ale postului de televiziune NTV din Rusia, afiliat Kremlinului.

TV6 menționează că aceasta este o „surpriză” pentru telespectatori, cu ocazia celei de-a patra aniversări a televiziunii.

„Principala surpriză pe care TV6 a pregătit-o pentru telespectatorii săi, cu ocazia celei de-a patra aniversări, este oportunitatea de a urmări, din data de 7 noiembrie, emisiunile difuzate de unul dintre cele mai populare canale de televiziune – NTV.

Acum puteți viziona la TV6 show-uri muzicale și psihologice, emisiuni de divertisment, filme artistice de acțiune și detective captivante produse de NTV”, a anunțat postul de televiziune TV6 într-un comunicat.

TV6 spune că deține dreptul exclusiv de retransmitere în R. Moldova a produselor de la NTV-ul rusesc și a publicat un document care ar confirma acest lucru.

Ziarul de Gardă a scris săptămâna trecută că noul proprietar al televiziunilor „Primul în Moldova” și „Accent TV”, afiliate, din această toamnă, lui Ilan Șor, este un cetățean al Federației Ruse.

Cele două posturi sunt deținute de Societatea Comercială Telesistem TV SRL, care, la rândul ei, este deținută de o companie din Federația Rusă, „Медиа Инвест Сервис”. Aceasta din urmă și-a schimbat proprietarii în octombrie 2022, după ce în septembrie s-a aflat că Telesitem TV are un nou administrator. Stanislav Vîjga a fost înlocuit de Arina Corșicova.

La 22 septembrie, CA a fost anunțat despre schimbarea administratorului firmei care deține licențele de emisie pentru cele două posturi. Arina Corșicova a anexat atunci la nota informativă și extrasul din Registrul de stat, potrivit căruia beneficiarii finali ai posturilor de televiziune Primul în Moldova și Accent TV rămân a fi doi cetățeni din Federația Rusă – Natalia Ermilova și Samvel Grigorean, potrivit Media Azi. 

Cei doi au preluat compania din R. Moldova prin intermediul firmei „Объединенные Ресурсы”, în perioada alegerilor parlamentare anticipate din vara anului 2021. Înainte de asta, cele două posturi de televiziune îi aparțineau fiului fostului procuror general al Rusiei, Igor Ceaika, partener al fratelui fostului președinte Igor Dodon, Alexandru Dodon, în cadrul câtorva companii. Ceaika deținea cele două posturi în R. Moldova împreună cu Vadim Ciubară, un apropiat al lui Igor Dodon.  

În anul 2015, ZdG a scris că Arina Corșicova, care deține companiile Moda-Prestij” și „Diafan”, a fost unul dintre sponsorii electorali ai lui Ilan Şor în alegerile locale, alături de alte firme precum „Air Classica” sau „Dufremol”, deţinute de Şor. De asemenea, numele Arinei Corşicova se regăseşte printre acţionarii Băncii Sociale (implicată în dispariţia miliardului), firma sa, „Diafan” SRL, deţinând 4.96% din acţiunile băncii.

Totodată, Zdg a relatat anterior că posturile Primul în Moldova și Accent TV și-au schimbat proprietarii în perioada alegerilor parlamentare anticipate din vara anului 2021. Posturile nu-i mai aparțin fiului fostului procuror general al Rusiei, Igor Ceaika, partener al fratelui fostului președinte Igor Dodon, Alexandru Dodon, în cadrul câtorva companii. Ceaika deținea cele două posturi în R. Moldova împreună cu Vadim Ciubară, un apropiat al lui Igor Dodon.

Primul în Moldova și Accent TV și-au schimbat proprietarii, dar rămân controlate din Rusia

Cele două televiziuni sunt deținute de compania „Telesistem TV” SRL, care, la rândul ei, este fondată de o companie din Federația Rusă, „Медиа Инвест Сервис”. În prezent, în calitate de beneficiari finali ai companiei figurează doi cetățeni ai Federației Ruse, Samvel Grigorean și Natalia Ermilova, din Sankt Petersburg, care au preluat compania „Медиа Инвест Сервис”, prin intermediul unei alte firme „Объединенные Ресурсы”, în perioada alegerilor parlamentare anticipate din vara anului 2021.