Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Suportul financiar oferit de USAID…

Suportul financiar oferit de USAID va fi majorat cu 29 milioane de dolari

Prim-ministra R. Moldova, Maia Sandu, și adjunctul administratorului Biroului USAID pentru Europa și Eurasia, Brock Bierman, au semnat astăzi, 8 iulie, două scrisori prin care se confirmă intenția de a mări contribuția la acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare cu valoarea de 29 de milioane de dolari.

Potrivit Maiei Sandu, banii oferiți de poporul american vor fi utilizați pentru proiectele de bună guvernare, pentru turism, pentru domeniul tehnologiilor informaționale dar şi în domeniul mass-media.

„Sprijinul din partea SUA, de-a lungul anilor a fost important pentru consolidarea instituţiilor şi proceselor democratice din R. Moldova. Sprijinul SUA, a fost şi este important pentru construirea statului de drept pentru reformarea justiţiei, pentru construiea unui stat care să reprezinte şi să apere cetăţenii R. Moldova. Acest sprijin financiar va fi utilizat cât mai eficient, transparent, corect, mai ales în interesul tuturor cetăţenilor” a declarat Maia Sandu.

La rândul său Adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia, Brock Biermana preciat relațiile bilaterale dintre R. Moldova și SUA ca fiind puternice și productive.

„Semnarea acestor scrisori ridică sprijinul financiar oferit Moldovei la peste 96 milioane de dolari din 2016. Avem o istorie de colaborare lungă și valoroasă și suntem dispuși să lucrăm în continuare cu Dumneavoastră. Așteptăm cu nerăbdare implementarea cu succes a proiectelor și vom fi aici să sprijinim R. Moldova”, a conchis oficialul.

Finanțarea preconizată pentru guvernare democratică va facilita crearea unor instituții funcționale şi implicarea cetăţenilor în luarea deciziilor, va promova eficientizarea și transparența administrațiilor locale, va îmbunătăţi accesul la serviciile municipale și va promova descentralizarea și reformele judiciare. Alte domenii-cheie sunt crearea condițiilor prielnice pentru organizațiile societății civile și din mass-media.