Principală  —  Ştiri  —  Social   —   SPPS susține că Platon nu…

SPPS susține că Platon nu beneficiază de pază și protecție de stat. Precizările vin după ce anterior omul de afaceri a fost surprins cu presupuși bodyguarzi

Responsabilii din cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) au emis marți, 8 decembrie, o notă prin care menționează că omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat în aprilie 2017 la 18 ani de închisoare și eliberat, ulterior, după 4 ani de detenție, nu beneficiază de protecție și pază de stat.

Precizările reprezentanților SPPS vin după ce acum câteva zile Platon a fost surprins însoțit de agenți de pază în spațiul public.

Categoriile de persoane care beneficiază de protecție și pază din partea SPPS sunt expres prevăzute în art. 6 din Legea 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat.

Or, cetățeanul Veceaslav Platon nu face parte din aceste categorii, și respectiv, Serviciul nu acordă protecție acestuia”, se menționează în nota SPPS.

La 4 decembrie, controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar fi dat buzna la ședința Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), unde se discuta despre subiectul Moldasig. Atunci, în spațiul public au apărut imagini video de pe camerele de supraveghere a instituției care confirmă faptul că Platon și-a făcut apariția în sala de ședință, iar în imagini fostul deputat apărea însoțit de presupuși bodyguarzi, a relatat SafeNews.md.