Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Veaceslav Platon, surprins de…

VIDEO Veaceslav Platon, surprins de camerele de supraveghere cum a intrat abuziv la ședința CNPF, însoțit de agenți pază

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar fi dat buzna la ședința Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), unde se discuta despre subiectul Moldasig. În spațiul public au apărut imagini video de la camerele de supraveghere a instituției care confirmă faptul că Platon și-a făcut apariția în sala de ședință, însoțit de pază și s-a lăsat cu îmbrânceli, conform SafeNews.md.

Potrivit sursei citate, totul s-a întâmplat pe data de 2 decembrie, curent, în jurul orei 16:05, atunci când membrii instituției erau întruniți într-o ședință în care se discuta subiectul Moldasig.

Deși accesul în instituție nu i-a fost permis, Veaceslav Platon și-a făcut apariția în sediul CNPF. Acesta a pășit peste bariera de la intrare, înaintând abuziv, fiind urmat și de cei care îl însoțesc. Cei de la pază au încercat să-i oprească, însă fără succes.

Potrivit sursei citate, reprezentanții CNPF spun că Veaceslav Platon nu a fost invitat la ședință. Acesta și-a făcut apariția însoțit de câteva persoane, unele dintre ele chemate de Comisie să fie prezente la ședință, altele nu. Ulterior între aceștia s-ar fi iscat un scandal.

În cadrul ședinței urmau să fie discutate două probleme legate de Moldasig – facilitarea accesului administratorului special al CNPF în conducerea companiei de asigurări și acordarea specimenelor semnăturilor bancare pentru acesta ca să fie efectuate plățile în cadrul asigurării Cartea Verde.

Platon ar fi solicitat să fie urgentate avizele CNPF cu privire la administratorii Moldasig. Însă, potrivit legii, instituția are la dispoziție 30 de zile pentru a face acest lucru. Prin urmare, în cadrul ședinței nu ar fi fost găsit un compromis.

În februarie 2020, în proces de lichidare, Banca de Economii S.A. anunța potenţialii cumpărători despre desfăşurarea la Bursa de Valori a Moldovei a licitaţiei „cu strigare” de vânzare ca pachet unic a valorilor mobiliare S.A. „Moldasig” de 61 200 de unităţi, cu preţ per acţiune de 112,75 lei și valoarea totală de 6 900 300 de lei.


Portalul bizlaw.md remarcă faptul că, începând cu 2018, pachetul de acțiuni deținut de BEM la „Moldasig” este scos la licitație aproape în fiecare lună, prețul fiind în scădere cu câteva milioane de lei la fiecare nouă expunere. De exemplu, din ianuarie 2018, când pachetul a fost expus la vânzare la prețul de 35 de milioane de lei (568,48 lei per acțiune), prețul s-a redus de aproape cinci ori.