Principală  —  Ştiri  —  Social   —   SPPS a depus o sesizare…

SPPS a depus o sesizare la Procuratura Generală. Angajații foloseau mașinile de serviciu în scopuri personale și chiar pentru ieșirea peste hotarele țării

Foto Simbol

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) a sesizat Procuratura Generală despre o presupusă ilegalitate constatată în cadrul unei cercetări interne. Este vorba despre noi cazuri de utilizare în scop personal a mașinilor de serviciu și chiar ieșirea cu acestea peste hotarele țării în interes propriu și încredințarea conducerii autoturismului de serviciu de către persoane terțe.

Sesizarea a fost remisă miercuri, 24 februarie, iar la aceasta sunt anexate toate probele acumulate de SPPS.

SPPS menționează că va oferi detalii pe toate sesizările depuse la organele de procuratură, imediat ce aceasta se va adopta o decizie.

La 18 februarie responsabilii din cadrul SPPS au înaintat o sesizare în adresa Procuraturii Generale prin care au solicitat „elucidarea și stabilirea corectitudinii cazurilor de utilizare în scop personal a bunurilor încredinţate pentru exercitarea atribuţiilor funcționale – automobilele de serviciu, carduri de combustibil, reparaţia mijloacelor de transport personale.

La 2 februarie curent, responsabilii din cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) au anunțat că au sesizat organele de drept în legătură cu cazul înstrăinării terenului alocat pentru construcția de locuințe de serviciu pentru angajații instituției.