Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Situația pe străzile din Capitală…

Situația pe străzile din Capitală privind deszăpezirea și circulația transportului public: peste 200 de tone de material antiderapant – împrăștiate pe drumuri

Reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău au anunțat luni dimineață că duminică seara, 17 ianuarie, începând cu ora 23:00 angajații de la ÎM Regia „Exdrupo” au intervenit pe străzile din capitală cu 15 autospeciale, fiind împrăștiate 214 tone de sare și 47 tone de amestec de nisip cu sare pe străzile din Capitală, în contextul condițiilor meteo.

Potrivit datelor furnizate de către reprezentanții Primăriei, în dimineaţa zilei de luni, pe rutele existente au fost emise 323 troleibuze şi 104 autobuze. Transportul public circulă conform programului pe toate rutele municipale.

În context, pe parcursul zilei de luni, funcționarii din cadrul serviciile de deszăpezire vor monitoriza situația și vor interveni repetat, după necesitate, au anunțat responsabilii din cadrul Primăriei.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală intervine de la ora 05:00, în stațiile de așteptare a transportului public și pe trotuare, cu implicarea a 18 utilaje HACO și 400 de muncitori.

Conducătorii auto sunt îndemnați să nu parcheze mașinile pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.