Sandu: „În 3 zile vor fi evaluate pagubele în legătură cu blocul avariat de la Otaci.” Când urmează să fie demolată clădirea

Persoanele care au rămas fără locuinţe în urma prăbuşirii blocului locativ din Otaci, raionul Ocniţa, vor primi resursele financiare necesare, astfel încât să li se acopere pagubele suferite şi să aibă un loc de trai cât mai curând. Despre acest lucru au anunțat astăzi prim-ministra Maia Sandu și ministrul Economiei și Infrastructurii Vadim Brânzan, aflați într-o vizită de lucru la Otaci.

„În 3 zile vor fi evaluate pagubele în legătură cu blocul avariat și vor fi alocate resursele financiare necesare. Cât despre blocul adiacent, trebuie mai întâi să facem expertiza clădirii”, a declarat premierul Maia Sandu.

Potrivit şefului IGSU, clădirea este monitorizată non-stop, iar lucrările de demolare a blocului vor începe de mâine.

„Vă promit că în 10 zile blocul avariat va fi demolat. Apoi vom face expertiza celui adiacent. Evaluarea se va face la fiecare familie în parte după preţul de piaţă, iar în comisia de evaluatori am propus să fie 3 reprezentanţi ai locatarilor”, a conchis Mihail Harabagiu, șeful IGSU.

Totodată, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brânzan, a dat asigurări că ministerul condus de acesta va depune tot efortul pentru a ajuta familiile care au avut de suferit.

„Vă asigur că Ministerul Economiei este de partea voastră și vom face tot ce ne stă în puteri pentru a vă ajuta să treceți peste acest moment”, a declarat ministrul Brânzan.

În seara zilei de 19 iunie un bloc de locuit cu 9 etaje din oraşul Otaci, Ocniţa, s-a dărâmat parțial. Cei 46 de oameni, inclusiv 11 copii, au fost evacuaţi înainte de producerea incidentului, astfel victime nu au fost înregistrate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *