Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Reacția ministrului de Externe după…

Reacția ministrului de Externe după ce o rachetă a fost găsită într-o livadă din raionul Briceni: „Este încă o demonstrație a modului în care războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei afectează securitatea Moldovei”

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a venit cu o reacție după anunțul autorităților despre depistarea uniei rachete într-o livadă din raionul Briceni. Popescu a menționat că acest incident „este încă o demonstrație a modului în care războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei afectează securitatea Moldovei”. Potrivit ministrului, pe acest caz a fost inițiată o anchetă.

„Poliția noastră de frontieră a găsit astăzi fragmente dintr-o rachetă care a căzut în nordul Moldovei. O anchetă este în curs de desfășurare.

Este încă o demonstrație a modului în care războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei afectează securitatea Moldovei. Condamnăm cu fermitate reînnoirea astăzi a atacurilor cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei”, a scris Nicu Popescu pe rețelele de socializare.

Mai devreme, incidental a fost comentat și de prim-ministra țării. Natalia Gavrilița a menționat că a fost informată „că o patrulă a Poliției de frontieră a descoperit componentele unei rachete în apropierea orașului Briceni”. Alte detalii Gavrilița nu a oferit.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat luni, 5 decembrie, că în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție, anunță oamenii legii.

Ulterior, Ministerul Apărării a anunțat o echipă de geniști ai Armatei Naționale s-au deplasat la Briceni pentru a cerceta terenul unde a căzut racheta. Mai târziu, MAI a anunțat că nu există niciun risc pentru cetățeni, întrucât perimetrul în care s-a produs incidentul din raionul Briceni este asigurat de patrule ale Poliției de Frontieră.

Ministerul de Interne nu oferă detalii cu privire la tipul de rachetă sau cu privire la circumstanțele în care aceasta a ajuns pe teritoriul R. Moldova. Raionul Briceni se află la nordul R. Moldova, la granița cu Ucraina.