Principală  —  IMPORTANTE   —   R. Moldova a înregistrat o…

R. Moldova a înregistrat o creștere cu aproape 120% a numărului cazurilor noi de COVID-19

Imagine simbol

Ministerul Sănătății anunță că, în perioada 27 iunie-3 iulie, în R. Moldova s-au înregistrat 1 014 cazuri noi de infectare cu COVID-19, ceea ce reprezintă o creștere cu 118,5% față de săptămâna anterioară. Ultima dată când s-au atestat peste 1 000 de cazuri de infectare a fost în prima parte a lunii aprilie 2022. Totodată, trei persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății privind situația epidemiologică din R. Moldova, din cele 17 197 de probe investigate, 6% au indicat infecția. În Chișinău și Ialoveni se ateste cea mai mare incidență COVID-19, subliniază autoritățile din Sănătate.

În ultimele șapte zile, au fost înregistrate 99 de cazuri noi de COVID-19 în rândul copiilor și șapte cazuri pozitive la femei însărcinate.

În același perioadă, au fost administrate aproximativ 1 800 de doze de vaccin anti-COVID-19. Astfel, acoperirea națională cu o doză de ser este de 32%, iar cu schema completă de 31%.

În Chișinău se atestă o creștere a numărului cazurilor noi de COVID-19, dar municipiul rămâne în codul verde, a afirmat luni, 4 iulie, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca. Acesta a mai spus că la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii cea de-a doua secție COVID-19 care a fost activată recent este deja plină și vor fi necesare spații suplimentare.

În ultimele 7 zile, în R. Moldova a fost înregistrată o creștere cu 85% a cazurilor de COVID-19. Ministra Sănătății: „Îndemnăm cetățenii să fie vigilenți și să respecte măsurile de igienă”