Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Procesul de vaccinare împotriva COVID-19…

Procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova, întrerupt timp de două zile: Nu au fost suficienți angajați duminică și luni

Foto: Digi 24

Pe 7 și 8 martie nu a fost imunizat niciun lucrător medical din R. Moldova din motiv că în aceste zile, în spitale, nu au fost identificate câte cel puțin zece cadre medicale, care ar fi putut fi vaccinate. Declarația a fost făcută pentru ZdG de medicul epidemiolog, coordonator al grupului de comunicare privind imunizarea împotriva COVID-19, Alexei Ceban.

„Trebuiau identificate cel puțin câte 10 persoane în instituții, deoarece într-un flacon sunt 10 doze, care trebuie administrate în timp de șase ore. Fiecare doză este prețioasă pentru noi. Nu au fost suficienți angajați duminică și luni, din motiv că unii, care erau la muncă, deja au fost vaccinați, iar alții aveau zi liberă”, a declarat pentru ZdG medicul epidemiolog Alexei Ceban.

Potrivit lui Alexei Ceban, astăzi, 9 martie, imunizarea a fost reluată, iar pe parcursul zile au fost vaccinați peste 1.000 de cadre medicale.

Ceban: Astăzi sunt vaccinați și alți lucrători medicali, nu doar cei din secțiile de reanimare, Terapie Intensivă și secțiile cu profil COVID-19

Alexei Ceban a mai declarat pentru ZdG că după administrarea vaccinului, o parte din lucrătorii medicali au avut febră, până la 39 de grade Celsius, cefalee, oboseală pronunțată, dureri articulare care au trecut în decurs de câteva zile. Simptomenele sunt un răspuns imun al organismului, susține medicul epidemiolog.

De la începutul campaniei de imunizare împotriva COVID-19, din data de 2 martie și până sâmbătă, 6 martie, au fost vaccinate cu prima doză 5.174 de cadre medicale.

Astăzi, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat o platformă națională de informare despre procesul de vaccinare împotriva COVID-19.