Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Președinta Maia Sandu la „Moldova…

Președinta Maia Sandu la „Moldova Women Forum 2023”: „În Parlament avem 40% de deputate, iar fiecare a cincea primărie din țara noastră este condusă de o femeie”

Sursa foto: presedinte.md

Președinta Maia Sandu a participat sâmbătă, 21 octombrie, la „Moldova Women Forum 2023”, unde le-a vorbit participantelor din diferite domenii despre cât de puternice sunt femeile Moldovei.

,,Vocea femeilor din Republica Moldova este puternică și este auzită. În Parlament avem 40% de deputate, iar fiecare a cincea primărie din țara noastră este condusă de o femeie. Despre acest lucru am vorbit la „Moldova Women Forum 2023”, eveniment unde am întâlnit peste 200 de femei. Am vorbit și despre obstacole: violența în familie, discursul de ură, salariile inechitabile. Le vom depăși doar sprijinindu-ne reciproc, unindu-ne eforturile, femeile și bărbații”, a spus șefa statului.

Președinta a menționat în discursul său despre faptul că, „în aceste vremuri dificile, trebuie să facem totul ca să ne protejăm democrația. Prin solidaritatea și angajamentul comun al femeilor și bărbaților poate fi construită o societate mai rezilientă și mai echitabilă”.