Principală  —  IMPORTANTE   —   Poliția s-a autosesizat și îl…

Poliția s-a autosesizat și îl caută pe bărbatul care a filmat doi câini în timp ce sfâșie o pisică și a postat imaginile pe internet

Responsabilii de la Inspectoratul General al Poliției (IGP), solicitați de ZdG, ne-au comunicat că Inspectoratul de Poliție Cantemir, acolo unde a avut loc întreaga scenă, s-a autosesizat în urma imaginilor publicate pe internet în care un individ filmează doi câini în timp ce sfâșie o pisică.

Solicitată de ZdG, Silvia Vetcu, ofițeră de presă din cadrul IGP, ne-a menționat că agenții de poliție urmează să-l identifice pe autorul imaginilor postate, iar în dependență de circumstanțele care urmează să fie stabilite de autorități va fi stabilită și sancțiunea care ar urma să-i fie aplicată acestuia.

„IP Cantemir s-a autosesizat. Cazul a fost înregistrat pentru identificarea autorului postării și stabilirea tuturor circumstanțelor. În dependență de circumstanțele care vor fi stabilite va fi stabil ce riscă”, ne-a comunicat ofițera de presă din cadrul IGP.

Un individ a filmat cum instigă doi câini să sfâșie o pisică. Scena a fost postată de acesta pe Tiktok. Din imaginile publicate pe rețeaua de socializare se vede cum individul nu face nimic ca să salveze pisica din colții celor doi câini, ba mai mult îi provoacă să sfârtece pisica în bucăți. Individul filmează întreaga scenă, până în momentul în care cei doi câini ucid pisica. Filmul video a fost postat pe internet acum câteva zile și a adunat peste 20 mii de vizualizări.

IMAGINILE VIDEO AICI

În R. Moldova, cruzimea față de animale este pedepsita de Codul Penal.

Codul Penal al Republicii Moldova a fost completat, din 14.09.2018, cu intrare în vigoare la 14.10.2018, cu Articolul 222/1. Cruzimea faţă de animale:

(1) Tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor care a cauzat mutilarea ori moartea acestora se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 750 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 180 de ore, sau cu închisoare de pînă la 1 an.

(2) Aceleaşi fapte săvîrşite:

a) în public sau în prezenţa minorilor;
b) de o persoană responsabilă de îngrijirea, protecţia şi bunăstarea animalelor, de dresarea sau de acordarea asistenţei medicale veterinare;
c) din motive sadice se pedepsesc cu amendă în mărime de la 750 la 1350 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.”