Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Un individ instigă doi…

VIDEO Un individ instigă doi câini să sfâșie o pisică: a filmat întreaga scenă și a postat-o pe o rețea de socializare

Un individ a filmat cum instigă doi câini să sfâșie o pisică. Scena a fost postată de acesta pe Tiktok.

Din imaginile publicate pe rețeaua de socializare se vede cum individul nu face nimic ca să salveze pisica din colții celor doi câini, ba mai mult îi provoacă să sfârtece pisica în bucăți. Individul filmează întreaga scenă, până în momentul în care cei doi câini ucid pisica. Filmul video a fost postat pe internet acum câteva zile și a adunat peste 20 mii de vizualizări.

Ziarul de Gardă a solicitat o reacție de la Poliție pe acest caz și să ne spună ce riscă individul. Când vom primi un răspuns vom reveni cu detalii.

ATENȚIE, IMAGINI VIDEO CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL:

Astăzi, 8 august, este celebrată Ziua Internațională a Pisicii. Iflscience.com estimează că numărul pisicilor la nivel mondial depăşeşte cifra de 500 de milioane, în timp ce cute-calendar.com precizează că în întreaga lume există aproximativ 60 de rase de pisici cunoscute, în timp ce pisica europeană cu blana scurtă este cea mai răspândită.

Ziua internațională a pisicii este o zi de activism pentru conștientizarea oamenilor față de nevoile pisicilor, o zi de luptă împotriva neglijenței și a abuzurilor asupra acestora.


În R. Moldova, cruzimea față de animale este pedepsita de Codul Penal.

Codul Penal al Republicii Moldova a fost completat, din 14.09.2018, cu intrare în vigoare la 14.10.2018, cu Articolul 222/1. Cruzimea faţă de animale:

(1) Tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor care a cauzat mutilarea ori moartea acestora se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 750 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 180 de ore, sau cu închisoare de pînă la 1 an.

(2) Aceleaşi fapte săvîrşite:

a) în public sau în prezenţa minorilor;
b) de o persoană responsabilă de îngrijirea, protecţia şi bunăstarea animalelor, de dresarea sau de acordarea asistenţei medicale veterinare;
c) din motive sadice se pedepsesc cu amendă în mărime de la 750 la 1350 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.”