Principală  —  IMPORTANTE   —   Poliția de Frontieră, despre fragmentele…

Poliția de Frontieră, despre fragmentele de dronă căzute în raionul Vulcănești: „Nu există exploziv. Zona nu prezintă niciun risc pentru comunitate”

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră informează că, în urma unor acțiuni desfășurate la locul căderii fragmentelor de dronă (în apropierea localității Etulia Nouă, raionul Vulcănești, n.red.), s-a constatat că nu există exploziv și zona respectivă nu prezintă niciun risc pentru comunitate.

Totodată, conform unui comunicat al instituției, zona în care au fost depistate fragmentele de dronă a fost complet curățată.

„(…) Este important de menționat că autoritățile competente au luat toate măsurile necesare pentru a proteja localitatea Etulia Nouă, din raionul Vulcănești, în urma descoperirii la aproximativ 5 km de localitate a resturilor de dronă pe data de 17 februarie 2024”, susțin reprezentanții Poliției de Frontieră.

Sâmbătă, 17 februarie, Poliția de Frontieră a informat că, în jurul orei 16:40, în apropierea localității Etulia Nouă, raionul Vulcănești, au fost identificate alte fragmente ale unei drone, asemănătoare celei de tip „Герань-2″.

Resturile de dronă au fost depistate într-un câmp, la aproximativ 2 km de linia frontierei moldo-ucrainene și circa 5 km de localitate.

Pe 11 februarie, Poliția de Frontieră a depistat în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, fragmente de dronă de tip „Shahed”. Echipele de specialiști din cadrul Bombteh au neutralizat încărcătura explozivă descoperită în apropierea localității Etulia, din raionul Vulcănești, unde au căzut fragmentele de dronă.