Principală  —  IMPORTANTE   —   Ploile abundente au inundat zeci…

Ploile abundente au inundat zeci de gospodării și beciuri, iar 12 localități au rămas fără curent electric

Foto: IGSU

În urma ploilor torențiale înregistrate pe teritoriul R. Moldova, în ultima perioadă, în mai multe localități au fost înregistrate pagube. Pompierii au fost solicitați pentru a pompa apa din gospodării și beciuri din mai multe raioane ale țării, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Astfel, din cauza ploilor, 12 localități din țară au rămas fără lumină.

Echipele de intervenție au fost solicitate pentru a efectua lucrări de defrișare a copacilor prăbușiți de rafalele de vânt puternic în localitățile din raioanele Anenii Noi, Nisporeni, Sângerei, Bălți, Fălești, Glodeni, Drochia și Ungheni.

În municipiul Bălți pompierii au efectuat trei intervenții de defrișare a copacilor prăbușiți pe carosabile blocând circulația. Asemenea lucrări au fost efectuate de angajații IGSU în localitatea Năpădeni, raionul Ungheni, localitatea Hâjdieni, raionul Glodeni, satul Chetrosu, raionul Drochia.

Potrivit datelor prezentate de furnizorii energiei electrice, în urma ploilor torențiale cu grindină și vânt puternic, luni, 2 august, 12 localități din raioanele Anenii Noi, Ștefan-Vodă, Orhei, Ialoveni și Leova, au fost deconectate de la energie electrică, iar luni, 3 august, toate localitățile au fost reconectate la sursa de energie electrică.

În urma condițiilor meteorologice nefavorabile salvatorii au înlăturat copaci căzuți pe țevile de gaz la Anenii Noi, dar  și în satul Râuțel, raionul Fălești. Iar în localitatea Biruința, la Sângerei, de intervenția IGSU a fost nevoie după ce un copac s-a prăbușit peste un bloc locativ cu 5 nivele.

Pompierii au efectuat lucrările de pomparea apei în satul Coșnița, raionul Dubăsari, fiind pompate 150 tone de apă din subsolul gospodăriei particulare și 60 tone de apă din beciul unei case de locuit. Lucrări similare au fost efectuate și în localitatea Slobozia – Dușca unde pompierii au pompat 10 tone de apă din beciul unei case particulare.