Peste 40 de persoane, intoxicate după ce au mâncat într-un local din Chișinău

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, despre un caz de toxiinfecţie alimentară în grup printre persoanele care au participat la o ceremonie într-un local din municipiul Chişinău.

Începând cu data de 10 august și până în prezent, au solicitat asistenţă medicală 42 de persoane, cu vârste cuprinse între 17-58 de ani, cu semne de toxiinfecţie alimentară. În total, la eveniment au participat 74 de persoane, inclusiv 8 copii din mun. Chişinău, raioanele Ialoveni şi Cimişlia.

„Dintre cei care au solicitat asistenţă medicală, la IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii a fost internată o persoană, la IMSP Spitalul Clinic Republican de Boli infecţioase „Toma Ciorbă” – 24 de persoane, altele 12 sunt la IMSP SR Cimişlia, iar 5 primesc îngrijiri medicale la domiciliu, fiind supravegheate de medicul de familie”, se arată într-un comunicat emis de ANSP.

La internare, bolnavii prezentau slăbiciune generală, febră 38,0 – 40,0, frisoane, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaune lichide. Starea pacienţilor este medie şi uşoară.

Specialiştii continuă cercetarea epidemiologică a cazului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *