Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Perioada stării de urgență, prelungită…

Perioada stării de urgență, prelungită în regiunea transnistreană. Sunt 18 cazuri de infectare cu virusul COVID-19

Așa-zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a semnat luni, 30 martie, un decret prin care prelungește perioada de declarare a stării de urgență pe teritoriul autoproclamatei republici moldovenești transnistrene până la 1 mai.

Totodată, în decretul semnat la 16 martie, când a fost declarată stare de urgență pentru 19 zile, au mai fost incluse prevederi ce țin de limitarea unor drepturi, cum ar fi: dreptul la libera circulație, la întruniri, dreptul de a munci, dreptul de a folosi proprietățile etc.

La fel, de astăzi, 30 martie, minorilor și persoanelor care au peste 60 de ani li se permite să iasă pe teritoriul orașului Tiraspol și al altor localități doar pentru a merge la magazin, la medic sau la înmormântare. Conform dispoziției, toți cetățenii trebuie să aibă un act de identitate.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) de la Chișinău a anunțat că în stânga Nistrului au fost confirmate 18 cazuri de infectare cu virusul de tip nou COVID-19. Așa-zile autorități de la Tiraspol au menționat că 95 de probe au fost trimise la laboratoarele din Chișinău, iar în spitalul din Slobozia se află 68 de pacienți în carantină.

„Până astăzi, 30 martie, în Republica Moldova au fost înregistrate 263 de cazuri de infecție COVID-19, dintre care 59 sunt de import, iar 204 sunt cu transmitere locală, inclusiv 18 din stânga Nistrului”, au informat dimineață reprezentanții MSMPS.