Principală  —  IMPORTANTE   —   Penultima etapă a procesului de…

Penultima etapă a procesului de judecată în cazul accidentului din mai, soldat cu două decese: Procurorul a cerut o pedeapsă de 6 ani și 8 luni pentru șoferul automobilului Audi

Vineri, 31 iulie, a avut loc penultima etapă a procesului de judecată în cazul accidentului din 17 mai de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, soldat cu două decese. Sentința urmează să fie pronunțată la 11 august.

Procurorul de caz, Valentina Ciobanu, a declarat pentru ZdG că a cerut ca Ion Tcaci, șoferul automobilului de model Audi, să fie pedepsit cu 6 ani și 8 luni de închisoare și să fie privat de dreptul de a conduce.

„Am avut dezbaterile, adică m-am expus eu, în calitate de acuzator de stat, privind pedeapsa, acțiunea civilă, corpuri delicte și cheltuieli de judeactă. După care au luat cuvânt succesorii părții vătămate, avocații acestora și părțile vătămate. Ulterior, a fost dat cuvânt avocatului inculpatului și inculpatului, după care a fost etapa replicilor. Am solicitat o pedeapsă de 6 ani și 8 luni de închisoare, deoarece procedura a fost una simplificată și presupune o reducere de o treime de pedeapsă. Legislația prevede o pedeapsă de la 6 la 10 ani, respectiv, dacă facem calcul matematic, în final sunt 6 ani și 8 luni de închisoare și deja cu pedeapsa complementară de anulare dreptului de a conduce mijloace de transport”, a precizat Ciobanu pentru ZdG.

Învinuitul se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 până la 16 august.

La 7 iulie, Procuratura Generală anunța că șoferul și-a recunoscut vinovăția, iar procurorii au trimis în judecată dosarul de învinuire pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane.

La, 17 mai, șoferul și pasagerul care se aflau într-o mașină de taxi au decedat după ce, potrivit poliției, mașina lor a fost izbită violent de un Audi, la volanul căreia se afla un tânăr de 27 de ani. În urma impactului violent, alte patru persoane au fost transportate la spital.