Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Patru ucraineni au traversat ilegal…

Patru ucraineni au traversat ilegal frontiera de stat. IGPF anunță că bărbații au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova

Poliția de Frontieră anunță că în ultimele 24 de ore polițiștii de frontieră din Direcția regională „Nord” au consemnat două treceri ilegale ale frontierei moldo-ucrainene. Depistați în apropierea nemijlocită de graniță au fost patru cetățeni ai Ucrainei.

„Acționând pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, pe direcțiile localităților de frontieră Larga-Varticovțî și Cotiujeni-Lucaceni, patrulele Sectorului Poliției de Frontieră Larga au depistat patru persoane, în timp ce înaintau pe jos din Ucraina spre interiorul Republicii Moldova. La fața locului au fost legitimați cetățeni ucraineni”, susțin reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Cele patru persoane au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova, fiind transmise la centrul de triere, mai anunță polițiștii de frontieră.

De la începutul războiului în Ucraina, la frontiera moldo-ucraineană au fost raportate zeci de cazuri de trecere ilegală. Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale, introdusă de Volodimir Zelenski, ca urmare a agresiunii militare împotriva teritoriului ucrainean ordonată de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.