Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Patriarhul Kirill a îndemnat credincioșii…

Patriarhul Kirill a îndemnat credincioșii să se abțină de la vizitarea bisericilor și să se roage de acasă

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill, a îndemnat credincioșii să se abțină de la vizitarea bisericilor și să se roage acasă, din cauza răspândirii infecției cu coronavirus, anunță RIA Novosti. El a cerut enoriașilor să nu asculte preoții care se opun respectării regimului de autoizolare și instrucțiunilor sanitare emise de autorități. În același timp, el a anunțat că preoții vor continua să slujească în biserici.

Niciodată nu aș fi spus asta, dacă nu ar exista exemplul Mariei Egipteanca […] Exemplul Mariei Egipteanca ne arată că și fără vizitarea bisericii există mântuire”, a spus Patriarhul în predica de după liturghia în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, Federația Rusă.

Patriarhul a chemat oamenii să nu asculte preoții care se opun respectării regimului de autoizolare și instrucțiunilor sanitare și igienice emise de autorități.

Așa ar trebui să trăim acum, și să nu ascultați alte predici, uneori care vin de la slujitori iraționali. Ascultați ceea ce v-a spus patriarhul astăzi! Și nu de la sine, ci reieșind din fapta Mariei Egipteanca, care și-a mântuit trupul și sufletul plecând în pustiu, în completă izolare de oamenii din jurul ei”, a mai menționat Patriarhul după liturghie.

La 23 martie, Biserica Ortodoxă din Moldova, supusă canonic jurisdicției Patriarhiei Ortodoxe Ruse, în adresarea sa în legătură cu răspândirea virusului Covid-19, a îndemnat oamenii să respecte recomandările medicilor și a enunțat decizia de a săvârși slujbele religioase în curțile bisericilor.