Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O delegație a României a…

O delegație a României a avut joi discuții cu autoritățile din R. Moldova cu privire la donația de vaccinuri anti-COVID-19

Ambasada României în R. Moldova a anunțat joi, 28 ianuarie, că o delegație a României a avut astăzi discuții cu autoritățile din R. Moldova în vederea implementării unei părți a pachetului de asistență oferit de România cetățenilor Moldovei, anunțat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău în luna decembrie.

„Delegația română a avut întrevederi cu delegații conduse de doamna Ala Nemerenco, consilieră prezidențială în domeniul sănătății, doamna Tatiana Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Dumitru Socolan, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Potrivit instituției, părțile au discutat despre pașii de natură tehnică și juridică care trebuie parcurși, astfel încât donația României de vaccin anti-COVID-19 să poată fi livrată eficient și în cele mai bune condiții R. Moldova.

„Partea română a informat în detaliu despre eforturile depuse până acum de România în lupta anti-Covid-19, potrivit Strategiei naționale de vaccinare, despre aspectele logistice și organizatorice privind întregul lanț al vaccinării anti-Covid-19, care presupun, printre altele, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare, administrarea dozelor de vaccin, trasabilitatea loturilor de vaccin și monitorizarea atentă a tuturor aspectelor legate de acest proces. Cu acest prilej, partea română a subliniat că susține fără rezerve parcursul european al Republicii Moldova și rămâne consecventă principiului de a oferi sprijin tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de zona geografică unde locuiesc, limba vorbită, sau orientarea politică”, se mai arată în comunicat.

La 29 decembrie 2020 cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, președintele român Klaus Iohannis a anunțat că România va furniza R. Moldova un lot de 200 de mii de vaccinuri anti-COVID-19. Lotul ar putea ajunge la Chișinău împreună cu o echipă de experți, care vor ajuta la pregătirea strategiei de vaccinare.