Principală  —  IMPORTANTE   —   România va oferi R. Moldova…

România va oferi R. Moldova 200 mii de vaccinuri anti-COVID-19

România va furniza R. Moldova un lot de 200 de mii de vaccinuri anti-COVID-19. Lotul ar putea ajunge la Chișinău în curând, împreună cu o echipă de experți, care vor ajuta la pregătirea strategiei de vaccinare, a anunțat președintele român Klaus Iohannis.

Președintele român a anunțat că, în curând, Bucureștiul va trimite la Chișinău un lot de 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19 și o echipă de experți români care vor ajuta la pregătirea strategiei de vaccinare.

„Susținerea procesului de vaccinare anti-COVID-19 a cetățenilor R. Moldova, prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin și trimiterea, la Chișinău, în etapa imediat următoare, a unei echipe de experți români, care să împărtășească din experiența României și să ajute la pregătirea Strategiei de vaccinare; este însă necesară o cooperare strânsă cu autoritățile de specialitate ale R. Moldova și implicarea acestora”, a anunțat Klaus Iohannis.

Totodată, România va furniza medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților COVID-19.

Iohannis a anunțat că România va acorda și circa 6 mii de tone de motorină, în vedere sprijinirea agricultorilor din R. Moldova.