Principală  —  IMPORTANTE   —   O companie din R. Moldova…

O companie din R. Moldova anunță că a sistat temporar activitatea a trei stații de alimentare a automobilelor cu gaze comprimate

imagine - simbol

O companie din R. Moldova anunță că a sistat temporar activitatea a trei stații de alimentare a automobilelor cu gaze comprimate, din municipiul Bălți și raioanele Drochia și Orhei.

În legătură cu faptul că Comisia pentru Situații Excepționale a R. Moldova a declarat că din 13.10.2021 se instituie stare de alertă în domeniul energetic, în legătură cu criza din ramura de gaze, compania Transautogaz a fost nevoită să sisteze temporar activitatea a trei stații de alimentare a automobilelor cu gaze comprimate, care sunt situate în mun. Bălți, în r-nul Drochia, satul Țarigrad și r-nul Orhei, satul Seliște. Luând în considerare toate particularitățile tehnice a lucrului stațiilor de alimentare a automobilelor cu gaze naturale comprimate și necesitatea de a întreține grupuri mai vulnerabile de consumatori a gazelor naturale, această decizie a fost singura soluție, susține administrația companiei.

Alte nouă stații de alimentare cu gaze comprimate își continuă activitatea, mai spun reprezentanții companiei.

Vreau să fie clar, starea de alertă este pentru ca instituțiile responsabile să poată întreprinde măsuri concrete pentru a proteja cetățenii și securitatea energetică a țării, a declarat miercuri, 13 octombrie, viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.