O apropiată PSRM, noul șef al Consiliului Audiovizualului

Consiliul Audiovizualului (CA) are un șef nou, după ce Dragoș Vicol și-a prezentat demisia din funcție, în cadrul ședinței de astăzi a instituției. CA va fi condus în continuare de Ala Ursu Antoci, aleasă cu opt voturi „pentru” și unul „contra”.
Ala Ursu-Antoci a fost șefă a cabinetului fracțiunii PSRM în Parlament, dar și profesoară în cadrul Colegiului de Ecologie.
Anterior, pe o durată de patru ani, a activat în calitate de consilier în cabinetul președintelui Fracțiunii PSRM.
În CV-ul său, Ala Ursu-Antoci mai precizează că a ocupat funcția de inspector școlar, director adjunct al Colegiului de Administrare și Business, dar și profesor în cadrul aceleiași instituții.
Ala Ursu-Antoci a fost numită membri a CA în vara acestui an, în urma unui concurs precedat de acuzații.
Opoziția a invocat că deputații PSRM și PD ar fi viciat competiția prin desemnarea unor persoane afiliate politic. De altfel, inițial, Biroul permanent al Parlamentului a aprobat patru candidaturi pentru participare la concursul de suplinire a două funcții vacante – Victor Focșa, Larisa Manole, Ala Ursu-Antoci și Vadim Mișin. La acea etapă, numele lui Ion Robu nu figura pe listă, iar încercările Media Azi de a obține CV-urile tuturor candidaților nu au avut succes. Deputatul Platforma DA, Alexandr Slusari, a menționat anterior pentru Media Azi că Biroul nu a acceptat două candidaturi propuse de fracțiunea pe care o reprezintă, fiind vorba de Angela Aramă și Nelly Sambriș. Colegul său de partid și vicepreședinte al comisiei pe profil, Vasile Năstase, a declarat că formațiunea se va adresa la Curtea Constituțională în legătură cu acest concurs. PSRM a respins acuzațiile, iar PD nu a oferit comentarii pe marginea subiectului.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.