Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O apropiată PSRM, noul șef…

O apropiată PSRM, noul șef al Consiliului Audiovizualului

Consiliul Audiovizualului (CA) are un șef nou, după ce Dragoș Vicol și-a prezentat demisia din funcție, în cadrul ședinței de astăzi a instituției. CA va fi condus în continuare de Ala Ursu Antoci, aleasă cu opt voturi „pentru” și unul „contra”.

Ala Ursu-Antoci a fost șefă a cabinetului fracțiunii PSRM în Parlament, dar și profesoară în cadrul Colegiului de Ecologie.

Anterior, pe o durată de patru ani, a activat în calitate de consilier în cabinetul președintelui Fracțiunii PSRM.

În CV-ul său, Ala Ursu-Antoci mai precizează că a ocupat funcția de inspector școlar, director adjunct al Colegiului de Administrare și Business, dar și profesor în cadrul aceleiași instituții.

Ala Ursu-Antoci a fost numită membri a CA în vara acestui an, în urma unui concurs precedat de acuzații.

Opoziția a invocat că deputații PSRM și PD ar fi viciat competiția prin desemnarea unor persoane afiliate politic. De altfel, inițial, Biroul permanent al Parlamentului a aprobat patru candidaturi pentru participare la concursul de suplinire a două funcții vacante – Victor Focșa, Larisa Manole, Ala Ursu-Antoci și Vadim Mișin. La acea etapă, numele lui Ion Robu nu figura pe listă, iar încercările Media Azi de a obține CV-urile tuturor candidaților nu au avut succes. Deputatul Platforma DA, Alexandr Slusari, a menționat anterior pentru Media Azi că Biroul nu a acceptat două candidaturi propuse de fracțiunea pe care o reprezintă, fiind vorba de Angela Aramă și Nelly Sambriș. Colegul său de partid și vicepreședinte al comisiei pe profil, Vasile Năstase, a declarat că formațiunea se va adresa la Curtea Constituțională în legătură cu acest concurs. PSRM a respins acuzațiile, iar PD nu a oferit comentarii pe marginea subiectului.