Principală  —  IMPORTANTE   —   Nota emisă de SIS în…

Nota emisă de SIS în cazul cetățenilor R. Moldova sechestrați de așa-numitele forțe de securitate din Tiraspol

Reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au emis vineri seara, 9 ctombrie, un comunicat de presă prin care anunță că doi cetățeni ai R. Moldova sunt în continuare sechestrați de către așa-numitele forțe de ordin din stânga Nistrului.

Cei doi cetățeni care rămân sechestrați sunt Glijin Adrian, despre care mama și soția acestuia afirmă că, încă nu cunosc absolut nimic despre el, dar și Mînzarari Stanislav despre care până acum nu există nicio informație.

Nota emisă de SIS, vineri 9 octombrie:

„Potrivit datelor preliminare deținute la nivelul instituțiilor de ocrotire a normelor de drept la această etapă, alte două persoane s-ar afla în custodia ilegală a autoproclamatei regiuni transnistrene. Autoritățile R. Moldova continuă eforturile pentru elucidarea situației create, precum și eventuala eliberare a cetățenilor reținuți ilegal.

Cu referire la cele două persoane eliberate, comunicăm că acestea nu s-au prezentat la organele constituționale ale Republicii Moldova și s-ar afla la domiciliul din stânga Nistrului, fapt impus de așa-zisele autorități de la Tiraspol, prin obligațiunea de nepărăsire a teritoriului regiunii transnistrene.

Joi, 8 octombrie, în jurul orelor 20:00, cetățenii Amarfi Andrei și Puris Alexandru au ajuns acasă. Ambii au afirmatcă fizic se simt bine și nu au fost torturați”.

La 7 octombrie, patru cetățeni ai R. Moldova, printre care și un polițist de la IP Florești au fost răpiți la Camenca de așa-numitele forțe de securitate din regiunea transnistreană.

Joi, 8 octombrie, doi cetățeni, printre care și ofițerul de poliție, au fost eliberați.