Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Nicolae Glavan, medic din cadrul…

Nicolae Glavan, medic din cadrul Institutului de Medicină Urgentă și tatăl deputatei Ruxanda Glavan, a decedat

Medicul Nicolae Glavan, tatăl deputatei Pentru Moldova, Ruxanda Glavan, care a activat peste patru decenii în cadrul Institutului de Medicină Urgentă din Capitală a decedat.

Anunțul despre decesul doctorului a fost făcut de către angajații din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, printr-un mesaj plasat pe pagina de Facebook a instituției medicale.

În memoria colegului nostru, Nicolae Glavan

Cu profundă tristețe și durere în suflet anunțăm decesul colegului nostru, Nicolae Glavan, medic ortoped traumatolog, specialist de categorie superioară (șeful secției Ortopedie și Traumatologie Septica, nr.3).

Colectivul Institutului de Medicină Urgentă a pierdut o personalitate notorie, un specialist excepțional, un coleg minunat, care a stat la baza formării serviciului național de ortopedie și traumatologie. Timp de 47 de ani a activat cu multă dedicație și dăruire, tratând pacienții nu doar cu experiența sa, dar și cu blândețe și povețele-i utile.

Medicul Nicolae Glavan a fost specialistul care a contribuit plenar la fortificarea sistemului de sănătate în Republica Moldova și un model demn de urmat în formarea generațiilor de tineri specialiști, care-i vor cinsti numele în viitor.

Domnul doctor Nicolae Glavan va rămâne în inimile noastre ca un Om- Enciclopedie, un bun prieten, care insufla încredere și optimism.

Conducerea Institutului de Medicină Urgentă exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, colegilor de serviciu, prietenilor, rudelor, în legătură cu trecerea în nefiinţă a medicului Nicolae Glavan.

Cuvintele nu sunt îndeajuns să aline durerea, suferinţa şi deznădejdea. Aducem un ultim omagiu colegului nostru. Dumnezeu să îl odihnească în pace, iar pe cei rămaşi să-i mângâie şi să-i întărească. Fie-i țărâna ușoară!”, se menționează în mesajul postat pe pagina Institutului de Medicină Urgentă.

Și membrii Platformei Pentru Moldova, din care face parte deputata Ruxanda Glavan, au postat un mesaj prin care și-au exprimat regretul în legătură cu decesul medicului Nicolae Glavan și i-au transmis condoleanțe colegei lor de partid.

Cu multă tristețe, am aflat despre plecarea la cele veșnice a medicului ilustru, Nicolae Glavan, tatăl colegei noastre Ruxanda Glavan.

Nicolae Glavan și-a dedicat viața pentru a ajuta oamenii. Timp de 47 de ani a activat în cadrul Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, în cadrul secției Ortopedie și Traumatologie Septică. Medicul a contribuit la dezvoltarea sectorului de sănătate din țara noastră și a fost un model demn de urmat pentru multe generații. În aceste clipe grele pentru colega noastră și familia ei, îi suntem alături și ne rugăm bunului Dumnezeu să le dea putere, pentru a trece prin această grea încercare.

Sincere condoleanțe familiei și celor mulți care l-au cunoscut!Dumnezeu să îl odihnească în pace! Cu profundă compasiune, Deputații Platformei parlamentare Pentru Moldova”, se menționează în mesajul postat de Pentru Moldova.