Principală  —  IMPORTANTE   —   Mesaj de Crăciun al Papei…

Mesaj de Crăciun al Papei Francisc: Priviți dincolo de lumini și decorațiuni și amintiți-vă de cei nevoiași

Cei indiferenți față de săraci îl ofensează pe Dumnezeu, a spus la slujba de Crăciun Papa Francisc, care i-a îndemnat pe toți să „privească dincolo de toate luminile și decorațiunile” și să-și amintească de cei mai nevoiași, relatează Reuters.

În cel de-al nouălea Crăciun al pontificatului său, Papa Francisc a celebrat o slujbă solemnă în Bazilica Sfântul Petru pentru aproximativ 2.000 de persoane, participarea fiind limitată de COVID-19 la aproximativ o cincime din dimensiunea din anii de dinaintea pandemiei, scrie digi24.ro.

Cu câteva minute înainte de începerea slujbei din Ajunul Crăciunului, Italia a raportat al doilea record zilnic succesiv de cazuri de COVID-19, numărul noilor infecții ajungând la 50.599.

Papa Francisc, îmbrăcat în veșminte albe, și-a țesut predica în jurul temei că Isus s-a născut fără nimic.

„Frați și surori, stând în fața ieslei, contemplăm ceea ce este central, dincolo de toate luminile și decorațiile, care sunt frumoase. Contemplăm copilul”, a spus el la slujba la care au participat peste 200 de cardinali, episcopi și preoți. Toți, în afară de papa, purtau măști, relatează Mediafax.

Papa Francisc, care a împlinit 85 de ani săptămâna trecută, a spus că pruncul Iisus născut în sărăcie ar trebui să le amintească oamenilor că a-i servi pe ceilalți este mai important decât să caute statutul sau vizibilitatea socială sau să petreacă o viață întreagă în căutarea succesului.

„În această noapte a iubirii, să avem o singură teamă: aceea de a nu ofensa iubirea lui Dumnezeu, de a nu-l răni disprețuindu-i pe cei săraci cu indiferența noastră. Isus îi iubește foarte mult, iar într-o zi ne vor primi în rai”, a spus el.

„Să nu pierdem din vedere cerul; să ne îngrijim de Isus acum, mângâindu-l în cei nevoiași, pentru că în ei El se face cunoscut”, a adăugat el.

Sâmbătă, Papa Francisc va rosti binecuvântarea și mesajul său „Urbi et Orbi” (către oraș și către lume) de la balconul central al Bazilicii Sfântul Petru.