Principală  —  IMPORTANTE   —   Medicii din Texas au marcat…

Medicii din Texas au marcat de la unu la 10 activitățile care expun oamenii la infectarea cu Covid-19

Un grafic realizat de Asociația Medicală din Texas ierarhizează activitățile obișnuite ale oamenilor în funcție de riscul la care acestea îi expun la infectarea cu coronavirus. Astfel, cel mai puțin periculos este să ieși din casă până la cutia poștală, la polul opus aflându-se mersul la bar, anunță libertatea.ro.

Cei care au realizat graficul au analizat activitățile presupunând că oamenii respectă toate măsurile de protecție și distanțare socială. S-au luat în calcul condițiile în care au loc activitățile, dacă se desfășoară în interior sau în exterior.

sursa: libertatea.ro

Activitățile care aduc la un loc un număr mare de oameni sunt mai periculoase. De asemenea, cu cât oamenii petrec mai mult timp într-un loc, cu atât riscul de infectare crește, arată cercetătorii din Texas. De aceea, puburile, barurile, stadioanele și locurile unde au loc concerte sunt pe poziții fruntașe în această listă.

“Presupunem automat că în aceste locuri oamenii nu poartă tot timpul masca, pentru că beau sau mănâncă. La fel, oameni pot vorbi tare. Pot să cânte, să strige, iar în acest fel se pot răspândi mult mai ușor aerosolii de la cei infectați”, a explicat medicul Dianna Fite, președinta asociației care a realizat graficul.

Mersul la plajă sau la piscină expun oamenii unui risc moderat, dar pericolul crește atunci când călătoresc cu avionul sau când joacă sporturi de echipă.

“Ca medici, credem că cel mai important este să evităm aglomerările și să petrecem cât mai mult timp în casă. Or dacă ieșim, să alegem activitățile care presupun riscuri scăzute sau moderate”, a mai spus medicul.

Medicii atenționează despre importanța purtării măștilor și respectarea regulilor de distanțare socială, în cazul tuturor activităților.

sursa: liberatatea.ro