Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mai mulți șoferi de troleibuz…

Mai mulți șoferi de troleibuz din Bălți au fost amendați cu câte 22 500 lei, după ce au activat în weekend în ciuda restricțiilor impuse

Foto: www.moldova.org/

Cinci șoferi de troleibuz din Bălți, dar și întreprinderea municipală Direcția de troleibuze din Bălți, au fost sancționați cu amenzi cumulative de aproape 190 de mii de lei, după ce troleibuzele au ieșit la linie în zilele de weekend, chiar dacă acest lucru a fost interzis printr-o hotărâre luată anterior de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP).

Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a comunicat pentru Ziarul de Gardă că cei cinci șoferi au fost sancționați cu amenzi a câte 22 500 de lei pentru nerespectarea hotărârii luată la 15 mai de către CNESP prin care este interzisă circulația transportului public în zilele de weekend în mun. Chișinău și Bălți. Totodată, Inspectoratul de poliție Bălți a aplicat o amendă de 75 de mii de lei și pentru întreprinderea municipală Direcția de troleibuze din Bălți.

„Este o sumă foarte mare. Trebuie să lucrezi 10 luni, fără a mânca. Și așa din cauza pandemiei nu primim salarii ca mai înainte. Patru mii de lei a fost luna trecută, iar înainte era și șapte și opt mii”, a menționat pentru Nord News unul dintre șoferii amendați.

Potrivit presei locale, un alt șofer, care a fost amendat, s-a simțit rău în timpul discuției cu reprezentanții forțelor de ordine, fiind ulterior transportat la spital.

Noi continuăm să lucrăm. Evident că nu îi vom lăsa pe șoferii care au fost sancționați. O să ne adresăm în instanță. Noi respectăm toate standardele sanitare”, a declarat pentru Nord News Nicolae Grigorișin, viceprimar al mun. Bălți.

Troleibuzele din Bălți au ieșit la linie în acest weekend după ce la 15 mai, Comisia municipală extraordinară de sănătate publică Bălți, a adoptat o hotărâre care prin care permite traficul transportului public în Bălți în zilele de odihnă, chiar dacă acest lucru a fost interzis de către CNESP.