Principală  —  IMPORTANTE   —   Mai multe persoane, printre care…

Mai multe persoane, printre care și un consilier municipal din partea PSRM, s-au luat la harță în fața casei lui Igor Dodon: „Nu este frumos, n-are rușine… nicio rușine” – VIDEO

Imagine-simbol

Incident în fața casei fostului președinte socialist al R. Moldova Igor Dodon, acolo unde mai bine de șase ore au loc percheziții. Mai mulți oameni, printre care și un consilier municipal socialist, s-au luat la harță din motiv că susținătorii lui Dodon „ar fi fost numiți cu cuvinte urâte”.

Principalii protagoniști ai scenei din fața casei lui Dodon sunt consilierul municipal socialist Victor Poleacov și Vasile Sinigur, bărbatul care la un protest al veteranilor de război, desfășurat în 2020 în fața Guvernului, a spart una dintre ușile clădirii Executivului cu un buzdugan.

Bărbatul care a spart ușa Guvernului a ieșit anterior în evidență la mai multe acțiuni de protest. În 2018, Sinigur a fost reținut de oamenii de legii în timpul manifestațiilor de 9 Mai la Complexul Memorial „Eternitate”. În 2014, acesta a scris un mesaj pe monumentul sovietic din fața Academiei de Științe a Moldovei, fiind ulterior amendat.

În dimineața zilei de 24 mai, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul fostul președinte socialist al R. Moldova, Igor Dodon. Potrivit responsabililor din cadrul Procuraturii Generale, perchezițiile se efectuează în cadrul dosarului penal pornit în baza unor bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Ulterior, în cadul unui briefing de presă, reprezentanții PSRM au declarat că acțiunile de urmărire penală întreprinse de procurori în privința fostului lor șef de partid, socialistul Igor Dodon sunt „un show de doi bani” și au făcut un apel către susținătorii PSRM „să fie gata de proteste”.

La 18 mai 2022, Procuratura Generală (PG) a dispus inițierea urmăririi penale în așa numitul dosar „kuliok”. Decizia PG a fost luată la o zi după ce Curtea de Apel (CA) Chișinău a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana, privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva fostului președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki, pe faptul pretinsei finanțări ilegale a PSRM, în baza imaginilor video de la negocierile care au avut loc în iunie 2019 la sediul PDM între Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc.