Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Lidera PAS, Maia Sandu,…

LIVE Lidera PAS, Maia Sandu, a fost înregistrată în calitate de candidat la funcția de președinte al R. Moldova

Membrii Comisiei Electorale Centrale s-au întrunit astăzi, 30 septembrie, în ședință. Aceștia au votat proiectul privind cererea de înregistrare a liderei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în calitate de candidat la funcția de Președinte al R. Moldova.

Proiectul a fost votat de 8 membri ai CEC.

„Comisia CEC a recepționat spre verificare 923 de liste de subscripție cu 25 de mii de semnături ale susținătorilor Maiei Sandu , în calitate de candidat la funcția de președinte la RM. În urma verificării autenticității datelor din cele 869 de liste de subscripție, 2400 semnături au fost declarate nule. Totodată, s-a stabilit din totalul de semnături procesate că 20 300 de semnături se consideră valabile” a declarat Sergiu Gurduza, membru CEC.

Până acum, în cursa electorală au fost înregistrați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent) și Violeta Ivanov (Partidul „Șor”). Cererea de înregistrare a lui Andrian Candu (Pro Moldova) a fost respinsă. Totodată, Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul electoral UNIREA) au depus listele cu semnături, care urmează a fi verificate.

La cursa electorală au mai renunțat Ion Costaș și Alexandr Kalinin.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. Campania electorală va începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică la 2 octombrie.