Principală  —  IMPORTANTE   —   Inspectoratul de Poliție Sângerei a…

Inspectoratul de Poliție Sângerei a pornit un proces penal, după ce vicepreședintele raionului Sângerei Tudor Tutunaru a fost stropit cu verde de briliant de un membru al „PACE”, formațiune condusă de Gheorghe Cavcaliuc

sursa foto: Partidul Acasă Construim Europa/Facebook

Inspectoratul de Poliție Sângerei a pornit un proces penal, după ce vicepreședintele raionului Sângerei Tudor Tutunaru a fost stropit cu verde de briliant de un membru al „PACE”, formațiune condusă de Gheorghe Cavcaliuc.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Sângerei, Ina Moscaliuc a declarat pentru ZdG că urmează să fie efectuate acțiuni de urmărire penală.

„Pe 6 aprilie, în jurul orei 18:00, poliția din Sângerei a fost înștiințată precum că vicepreședintele raionului Sângerei Tudor Tutunaru a fost stropit în ochi cu o substanță de culoare verde, de câteva persoane. La fața locului s-a deplasat un echipaj al poliției, care a stabilit că, patru reprezentanți ai unui partid politic, printre care și președintele oficiului teritorial, au mers la domiciliul vicepreședintelui raionului Sângerei Tudor Tutunaru și l-au stropit cu verde de briliant”.

Dumneavoastră v-ați vaccinat cu vaccinul destinat medicilor”

„PACE va pedepsi fiecare funcționar corupt, care și-a permis să se vaccineze în detrimentul medicilor. Nu este de tolerat așa comportament. Am acționat în numele poporului”, a spus un membru al formațiunii PACE, într-o transmisiune live pe Facebook, marți, 6 aprilie.

De azi înainte în toată țara va fi făcut acest lucru”

„Acest Tutunaru, care este vicepreședinte al raionului Sângerei, care a făcut abuz de funcția sa a fost dat cu verde de briliant pe cap și toată fața. Această acțiune a fost întreprinsă clar pentru a-l marca pe acest nerușinat, cu verde de briliant, care este simbolul medicilor, care îl folosesc în fiecare zi pentru tratarea pacienților”, a menționat într-o transmisiune în direct pe Facebook, președintele „Partidul Acasă Construim Europa”, Gheorghe Cavcaliuc.

Condamn atacul cu haita asupra colegului nostru, vicepreședintele raionului Sîngerei Tudor Tutunaru”.

„Cei care pretind că umblă cu “pacea”, mai exact cu piatra în sân și dau cu cuțitul în spate și au permis “justiție a la Cavcaliuc” chiar în poarta casei, în momentul când Tudor a revenit de la serviciu. La moment Tudor este în spital și riscă să-și piardă vederea, pentru că soluția verde de briliant a fost vărsată în fața, pe cap și în ochi”, a scris pe Facebook deputata Fracțiunii Platforma DA Arina Spătaru.

„Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat în această seară la Sângerei. Aceste persoane trebuie să răspundă conform legii”, a scris pe Facebook deputatul Fracțiunii Platforma DA Liviu Vovc.

Vicepreședintele raionului Sângerei Tudor Tutunaru a recunoscut că s-a vaccinat vineri, 26 martie, deși nu făcea parte din categoria persoanelor care trebuie să fie imunizate în această perioadă, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. Mai mult, Tutunaru a îndemnat locuitorii raionului să se vaccineze împotriva noului tip de coronavirus, fără a sta în rând.